Το γλεντούν στον Ίασμο! | xronos.gr
ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Το γλεντούν στον Ίασμο!

04/11/18 - 17:57

Άνθρωποι από Ίασμο, γύρω περιοχές, Κομοτηνή και Ξάνθη, πολλοί φοιτητές, έχουν κατακλύσει την κωμόπολη

Εκατοντάδες κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα στον Ίασμο, για το μεγάλο γλέντι που πραγματοποιείται στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου, στο πλαίσιο της δεύτερης γιορτής τσίπουρου στον Ίασμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο χώρος γεμάτος ζωή, με μικρούς και μεγάλους, να έχουν σπεύσει στον Ίασμο για την γιορτή. Ιασμιώτες αλλά και κάτοικοι γύρω περιοχών, πολλοί επισκέπτες από Κομοτηνή, αλλά και από Ξάνθη, έχουν κατακλύσει τον Ίασμο.

Η δεύτερη γιορτή τσίπουρου, του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου - με την στήριξη του Δήμου Ιάσμου και της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης - φαίνεται πως έχει κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας και της προβολής του ευωδιαστού τσίπουρου, καθώς και άλλων τοπικών προϊόντων, του Ιάσμου και της ευρύτερης περιοχής. Η ύπαρξη λεωφορείων με δωρεάν δρομολόγια από και προς Κομοτηνή ή Ξάνθη και γύρω περιοχές, έχει συντελέσει ώστε και πολλοί φοιτητές να βρίσκονται αυτή την ώρα στον Ίασμο - ουσιαστικά γνωρίζοντας την περιοχή για πρώτη τους φορά.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί στον Ίασμο βρέθηκε - κι "άνοιξε" την θεματική ημερίδα για την άμπελο - η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο και την έκθεση τοπικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr