Στο νέο τους "σπίτι" μπαίνουν τα παιδιά των Αγ. Θεοδώρων | xronos.gr
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο νέο τους "σπίτι" μπαίνουν τα παιδιά των Αγ. Θεοδώρων

23/01/18 - 11:00

Το μεγαλόπνοο σχέδιο για εγκατάσταση των παιδιών στο νέο κτίριο, από την 1η του Φλεβάρη παίρνει "σάρκα και οστά"

Αυτό που κάποτε φάνταζε ως όνειρο, πλέον γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για τη μετεγκατάσταση του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ Άγιοι Θεόδωροι σε νέα, σύγχρονη στέγη. Η μετεγκατάσταση γίνεται στις αρχές Φλεβάρη, όπως είχε αναδείξει ο "Χ" και σε περσινό του πρωτοσέλιδο. 


Ο νέος χώρος, είναι 300 τετραγωνικά μέτρα, ενώ συνολικά το οικόπεδο 6.000 τετραγωνικών μέτρων είχε παραχωρηθεί στον σύλλογο από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης. Το έργο -όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό του- θα περιλαμβάνει και 8 οικίσκους με δυνατότητα στο άμεσο μέλλον στέγασης και ολιγοήμερης διαμονής των ΑμεΑ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς και κηδεμόνες τους.


Την ανακοίνωση της μετεγκατάστασης έκανε η πρόεδρος του συλλόγου, Νατάσα Λιβεριάδου, που χρόνια τώρα πάλευε γι' αυτή την επιτυχία, στο πλαίσιο της ετήσιας κοπής πίτας στο Diamond, ενώ την πίτα ευλόγησε και έκοψε - από κοινού με τα παιδιά - αγαπητός αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης. Αυτή ήταν και η 37η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας, κι όλα τα χρόνια η προσπάθεια βασίζεται στην κοινωνία Κομοτηναίων και άλλων δωρητών. Κορυφαία δωρεά, αυτή του αείμνηστου κατοίκου Ροδίτη Νικόλαου Κάρρα που τα χρήματα που άφησε στον σύλλογο έκαναν τη νέα στέγη, πράξη.


"Η Στέγη μέχρι το τέλος του 2018 θα αποκτήσει και τους τρεις πρώτους οικίσκους διαμονής, δυναμικότητας 3-4 ατόμων ο καθένας, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν οκτώ τέτοιοι οικίσκοι", είπε μεταξύ πολλών η κα Λιβεριάδου, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης που στηρίζει με πολλές δράσεις τον σύλλογο, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου ΔΑΔΑΑ Βαγγέλης Λαφτσής, και άλλοι πολλοί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr