Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών στα Λύκεια της Ροδόπης | xronos.gr
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών στα Λύκεια της Ροδόπης

11/07/20 - 10:00

«Προσοχή στο μηχανογραφικό» λέει η Μαίρη Κοσμίδου 

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις ή προβλήματα έγινε η ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων στα λύκεια του νομού Ροδόπης λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου. 

Εδώ και μερικά χρόνια, είναι γνωστό ότι στις λίστες αναρτώνται μόνο οι κωδικοί των μαθητών/τριών και όχι τα ονόματά τους και οι περισσότεροι/ες διαβάζουν τα αποτελέσματα στο site του υπουργείου Παιδείας. Δεν έλειψαν όμως και αυτοί/ες που διάλεξαν τον παραδοσιακό τρόπο πληροφόρησης για τα αποτελέσματα, δηλαδή την ανάγνωση της λίστας. 

Σε κάθε περίπτωση, «περιμένουμε τη συνολική εικόνα για να δούμε πως κινήθηκε η Ροδόπη συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα» λέει στον «Χ» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βθμιας Εκπαίδευσης Νομου Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, παρατηρώντας όμως ότι τουλάχιστον στην Έκθεση και τη Χημεία τα αποτελέσματα της Ροδόπης ήταν το ίδιο άσχημα με της υπόλοιπης Ελλάδας. Ειδικά για τη Χημεία δε, το «βατερλώ» ήταν αναμενόμενο ακόμη από την ημέρα της εξέτασης. 

Προσοχή στο Μηχανογραφικό 
Αν και αναμένονται ακόμη οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, η εικόνα για τους/τις περίπου 800 υποψήφιους/ες της Ροδόπης έχει σχεδόν διαμορφωθεί λέει η κα Κοσμίδου και πλέον δεν αλλάζει. 

Η ίδια, μέσω του «Χ» καλεί τα παιδιά «να μην απογοητεύονται σε περίπτωση που δεν έγραψαν όπως πίστευαν» καθώς η τελική κρίση θα έρθει με την ανακοίνωση των βάσεων. Αυτό στο οποίο πρέπει τώρα να επικεντρωθούν είναι η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. 

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν ορθή κρίση» λέει η κα Κοσμίδου, καλώντας όλους και όλες να μην επηρεαστούν από εξωγενείς παράγοντες και να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες ο καθένας και η καθεμία. Υπενθυμίζεται ότι η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού μπορεί να γίνει έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου. 

Αν κάποιος μαθητής ή κάποια μαθήτρια οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του, αλλά επιθυμεί να το αλλάξει μπορεί να το κάνει προσερχόμενος/η στο σχολείο στο οποίο εξετάστηκε, έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr