Eγκαίνια για την Kavala Expo 2018 με Νοτοπούλου και Γιαννακίδη | xronos.gr
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Eγκαίνια για την Kavala Expo 2018 με Νοτοπούλου και Γιαννακίδη

09/10/18 - 10:00

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και από Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία και Κύπρο

Παρουσία των υφυπουργών Κατερίνας Νοτοπούλου και Στάθη Γιαννακίδη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Ν. Καρβάλη, τα εγκαίνια της 26ης Έκθεσης Kavala Expo, που συμπίπτει με την επέτειο 100 ετών του Επιμελητηρίου Καβάλας. Πρόκειται για ένα εμπορικό και οικονομικό γεγονός που έχει γίνει θεσμός στη συνείδηση των πολιτών και των επιχειρηματιών της Περιφέρειάς μας. Οι εκθέσεις είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που συμβάλλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση του παραγόμενου εισοδήματος. Μέσα από την KavalaExpo, οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να διευρύνουν το δίκτυό τους και να συνάψουν συνεργασίες. 

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για να τονίσει "εμείς, ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στηρίζουμε όλες τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας άλλωστε βρίσκεται ψηλά στην αναπτυξιακή μας ατζέντα και πολλοί από τους στόχους που έχουν θέσει οι διοργανωτές της KavalaExpo, όπως η στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας, η προβολή των τοπικών προϊόντων μας και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας, είναι και δικοί μας στόχοι".


Παρούσα η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, για να αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: "Η Καβάλα, επανατοποθετείται στον χάρτη του Διεθνούς Εμπορίου. Ανακτά πια την ηγετική της φυσιογνωμία στην οικονομική δραστηριότητα. Με την ορθολογική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λιμένα της. Καθοριστικό παράγοντα αποτελεί και η κυβερνητική επιλογή για την διαμόρφωση του νέου νομοθετικού πλαισίου αξιοποίησης των λειτουργιών των περιφερειακών λιμένων της χώρας – που σύντομα ολοκληρώνεται – προωθώντας την δυνατότητα ουσιαστικών, αναπτυξιακών παρεμβάσεων".  Μίλησε για τον Αναπτυξιακού Νόμο που υλοποιεί το ΥΜΑΘ, τονίζοντας "σε αυτή την συγκυρία, το υφυπουργείο Εσωτερικών – τομέας Μακεδονίας-Θράκης, έρχεται να υπηρετήσει τον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για την ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας σε έναν δυναμικό πόλο ανάπτυξης και σε μία πύλη διεθνούς συνεργασίας, αγκαλιάζοντας πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχο". 


Η ομιλία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη
Για ένα  σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό & επιχειρηματικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή που πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη και ιστορική συγκυρία, έκανε λόγο στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Τόνισε ότι "το αναπτυξιακό μέλλον της Μακεδονίας και της Θράκης – της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα – συνδέεται καθοριστικά με την ανάπτυξη της χώρας, αλλά θα έλεγα και της ευρύτερης βαλκανικής. Και αυτό γιατί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας, όπως η γεωγραφική και γεωστρατηγική της θέση, οι υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό, μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν προστιθέμενη αξία σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο Βαλκανικής Συνανάπτυξης". 

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές του νομού Καβάλας, δήμαρχοι,  αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της HELEXPO, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και επαγγελματιών, πρώην βουλευτές και υπουργοί και αρκετός κόσμος.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και από Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία και Κύπρο. Παράλληλα πραγματοποιείται και το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής με εργασίες φοιτητών του ΤΕΙ και Πανεπιστημίων αλλά και μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr