ΕΛΜΕ Ροδόπης: «Φτιάνει πια με τους πειραματισμούς» | xronos.gr
ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΛΜΕ Ροδόπης: «Φτιάνει πια με τους πειραματισμούς»

20/06/20 - 10:00

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς οι νέες αλλαγές δεν βοηθούν ούτε τους μαθητές ούτε τους καθηγητές

«Η έξοδος από την οικονομική κρίση προϋποθέτει, μεταξύ των άλλων, την βελτίωση και ενίσχυση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η οποία, όμως, δε μπορεί να επιτευχθεί με μειώσεις των δαπανών, με οικονομικά υποβαθμισμένους και εξουθενωμένους εκπαιδευτικούς, με σχολεία που δε μπορούν να καταρτίσουν έγκαιρα τα προγράμματά τους λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού».

Με τα παραπάνω λόγια ξεκινάει αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης, αναφορικά με τα νέα ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια και Λύκεια. Επί των αλλαγών η ΕΛΜΕ κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση ότι, αντί να προχωρήσουν σε στήριξη της Παιδείας με πόρους και προσλήψεις, αντίθετα «στην παρούσα φάση το μόνο που αντιπροτείνει είναι η αλλαγή των ωρολόγιων προγραμμάτων», κάτι που -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- είναι μία «πάγια τακτική, η οποία ακολουθείται τα τελευταία χρόνια».

«Χιλιάδες οργανικές θέσεις χάνονται»

Για τις φετινές αλλαγές, η ΕΛΜΕ Ροδόπης κατηγορεί ότι συντελούν στη μείωση του προσωπικού. Αναλυτικά: «[…] οι ενέργειες της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της “εξοικονόμησης” προσωπικού, βαφτίζονται αναβάθμιση, ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης, συνταγματική επιταγή, μείωση ύλης, ευρύτερη πιο σφαιρική γνώση των νέων, εισαγωγή εργαστηρίων δεξιοτήτων, ενίσχυση της βιωματικής μάθησης, ευ ζην, οικολογική συνείδηση, κοινωνική συναίσθηση και πολλά άλλα που ακούμε την τελευταία δεκαπενταετία τουλάχιστον». Συγχρόνως, οι καθηγητές σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, ότι οι συντελούμενες αλλαγές ανατρέπουν «τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων καθηγητών» ενώ συγχρόνως «χιλιάδες οργανικές θέσεις χάνονται. […]  το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί  καθηγητές χωρίς ωράριο, πλεονάζοντες, μόνιμους μετανάστες σε 4 και 5 σχολεία. Η συμπλήρωση ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες μάλιστα θα είναι πρακτικά αδύνατη».

Στην κατακλείδα της, η ΕΛΜΕ Ροδόπης λέει: «Επιτέλους φτάνει πια με τους πειραματισμούς τόσα χρόνια. Άνθρωποι είμαστε, δεν είμαστε αναλώσιμοι…!».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr