Επικίνδυνες καταδιώξεις στους δρόμους των χωριών της Ροδόπης | xronos.gr
ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Επικίνδυνες καταδιώξεις στους δρόμους των χωριών της Ροδόπης

11/01/20 - 10:00

Πυροβολισμοί σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, επικίνδυνες διελεύσεις οχημάτων με μεγάλες ταχύτητες, κλοπές και παρατημένα οχήματα, συνθέτουν το επικίνδυνο φαινόμενο

Οχήματα με βουλγαρικές ή ελληνικές πινακίδες παρατημένα στις εισόδους του χωριού. Πυροβολισμοί σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και κλοπές οχημάτων. Σχεδόν καθημερινή διέλευση αλλοδαπών από τους δρόμους του χωριού. Μία πραγματικότητα που τρομάζει τους κατοίκους των Αμαράντων, όπως και άλλων χωριών στη Ροδόπη, διαμορφώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του φαινομένου της παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Φοβούνται οι κάτοικοι για ατυχήματα
Οι επαρχιακοί και αγροτικοί δρόμοι γύρω από τα Αμάραντα φαίνεται ότι βρίσκονται ανάμεσα στις διαδρομές που ακολουθούν οι διακινητές για να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα. Η διέλευση οχημάτων που μεταφέρουν αλλοδαπούς ή ακόμη και πεζών αλλοδαπών από το χωριό γίνεται ολοένα και συχνότερη. Αυτό όμως που τρομάζει τους κατοίκους είναι όταν συμβαίνει κάποια καταδίωξη. Οι ταχύτητες των οχημάτων αυξάνουν, καθώς επιδίωξη των διακινητών είναι να μην συλληφθούν. Δεν λείπουν και οι πυροβολισμοί, όπως μας λένε κάτοικοι, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες όταν η αστυνομία καταδίωκε πεζό διακινητή που προσπάθησε να διαφύγει μέσα στα χωράφια.

Παρατημένα οχήματα από διακινήσεις
Τουλάχιστον τρία οχήματα που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διακίνησης εντοπίζει ο φακός του «Χ» γύρω από το χωριό Αμάραντα. Το ένα φέρει βουλγαρικές πινακίδες και αφέθηκε εκεί όταν ο οδηγός του συνελήφθη. «Μόνο ένας συνελήφθη, υπήρχε κι άλλος», μας λένε κάτοικοι και μαρτυρούν ότι  στη διάρκεια της καταδίωξης εκλάπη ένα μηχανάκι από το χωριό. «Είναι τυχαίο;», διερωτώνται και αναφέρουν ότι στο παρελθόν δεν υπήρχαν περιστατικά κλοπών στο χωριό τους. Σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, σε αγροτικό δρόμο, άλλα δύο οχήματα παρατημένα. Μας ενημερώνουν ότι το μπλε όχημα βρίσκεται εκεί μετά από καταδίωξη. Όσο για το λευκό αναρωτιούνται αν κάποιος διακινητής που το οδηγούσε ήρθε να πάρει πίσω το παρατημένο μπλε όχημα.

Δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι το μέγεθος του φαινομένου διακίνησης και γι’ αυτό εκφράζουν φόβο και ανησυχία. 
Κάτοικοι των Αμαράντων διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα την καθημερινότητά τους να αλλάζει και φοβούνται για τα χειρότερα.

Πάντως, το φαινόμενο δεν απουσιάζει ούτε από τον αστικό ιστό της Κομοτηνής, όπως έγινε αντιληπτό και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. Τότε, όπως κατέγραψε ο «Χ», Σύριος μετανάστης καταδιώχθηκε από τα αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. από το Πόρτο Λάγος μέχρι την Κομοτηνή. Μέσα στην πόλη προκάλεσε υλικές ζημιές και συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα αστυνομικού, προτού συλληφθεί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr