Επιτέλους να βελτιωθεί ο δρόμος που ενώνει Ίασμο και Κοπτερό | xronos.gr
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Επιτέλους να βελτιωθεί ο δρόμος που ενώνει Ίασμο και Κοπτερό

21/12/18 - 10:00
32432546-21.jpg

Πράσινο φως έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ στην υποβολή πρότασης ένταξης του συγκεκριμένου τμήματος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα

Πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα, από το οποίο διέρχονται και βαρέα οχήματα (παρά την απαγόρευση) και γενικά ελλοχεύει πολλούς κινδύνους στους διερχόμενους οδηγούς ακόμη και να ντεραπάρουν τα οχήματά τους, αν δεν είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση και δεν πειθαρχούν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Πρόκειται για την επαρχιακή οδό που ενώνει το Κοπτερό με τον Ίασμο, για την οποία ο "Χ" και κατά το παρελθόν έχει χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου, στην προσπάθεια να επιστήσουμε την προσοχή την αρμοδίων στο προβληματικό αυτό σημείο.

Έτσι, στην βραδινή συνεδρίαση της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε το πράσινο φως στο εξής θέμα: "Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο «ανακατασκευή επαρχιακής οδού ν. Ροδόπης, τμήμα από Κοπτερό έως Ίασμο (ΧΘ 6+500 έως 11+000), στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΑΜ-Θ 2014-2020»". Σχετικά εισηγήθηκε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Καλούδης.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος χαρακτηρίζοντας το έργο "σημαντικό", και λέγοντας "είναι ένας δρόμος με πάρα πολλές στροφές, δυσκολίες στην διάβαση κι έχουν γίνει ατυχήματα. Θα κάνουμε πρόταση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα είμαστε σε λίγο έτοιμοι να το εντάξουμε". Πρόκειται για έργο αξίας 5,5εκ ευρώ, αυτό που θέλει η ΠΑΜ-Θ για το σημείο. Η προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΜ-Θ έχει συνεισφέρει με σχετική μελέτη για το έργο.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr