Για την πολυπόθητη συνεργασία στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών | xronos.gr
ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Για την πολυπόθητη συνεργασία στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

05/06/19 - 10:00

Τα μηνύματα των Γιάννη Σταυρίδη και Απόστολου Ιωάννου μετά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος

Με τις έδρες στο δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών μοιρασμένες μεταξύ τεσσάρων παρατάξεων και τον νέο δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο θετικό στο να μοιραστεί τη διοίκηση με εκλεγμένους άλλων παρατάξεων, η συνεργασία μοιάζει δεδομένη από 1η Σεπτεμβρίου 2019. Αυτό άλλωστε ομολογούν και οι επικεφαλής τουλάχιστον άλλων δύο συνδυασμών, με τις τελευταίες παρακάτω ανακοινώσεις που έδωσαν στην δημοσιότητα.

Ο Γιάννης Σταυρίδης, επικεφαλής της παράταξης Μαζί για τον τόπο μας αναφέρει στο μήνυμά του "οι εκλογές ολοκληρώθηκαν. Η παράταξή μας έδωσε μία μεγάλη μάχη. Οι συνδημότες μας έδωσαν τη νίκη και την ευθύνη των δημοτικών πραγμάτων στον αντίπαλό μας συνδυασμό τον οποίο συγχαίρω ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του. Ευχαριστώ όλους όσοι μοιράστηκαν με την παράταξη αυτήν την πεντάχρονη προσπάθεια. Που στήριξαν το Δήμο σε δύσκολες στιγμές, που έκαναν συχνά κατορθωτό το αδύνατο. Συγχαίρω θερμά τους εκλεγέντες συμβούλους και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους κατά τη νέα τετραετία. Ευχαριστώ τους υποψηφίους μας και τους φίλους του συνδυασμού που αποτέλεσαν μία πολύ δυνατή ομάδα που δούλεψε συλλογικά καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 

Όπως δηλώσαμε προεκλογικά θα συνεργαστούμε για το καλό του Δήμου στο πλαίσιο που η παράταξή μας έχει σαφώς οριοθετήσει και που για μας αποτελεί δεσμευτική απέναντι στους συνδημότες προϋπόθεση της επόμενης μέρας στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου".

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» για το δήμο Μαρωνείας – Σαπών Απόστολος Ιωάννου, συνεχάρη τον νέο δήμαρχο κ. Χαριτόπουλο, αμέσως μετά την εκλογική του επιτυχία την Κυριακή 2 Ιουνίου, και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία. Επίσης, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε τη δέσμευση της παράταξής του να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Δήμου και να υποστηρίξει κάθε δράση προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της, στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Οι έδρες που καταλαμβάνει κάθε παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο διαμορφώθηκαν ήδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών στη βάση της απλής αναλογικής. Επανεκκίνηση στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών του Ντίνου Χαριτόπουλου 11 έδρες, Μαζί για τον τόπο μας του Γιάννη Σταυρίδη 8 έδρες, Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών του Απόστολου Ιωάννου 6 έδρες και Ενότητα, Ελπίδα, Αλλαγή του Μιχάλη Βασιλειάδη 2 έδρες.

Στις πρώτες του δηλώσεις στον "Χ" ο νέος δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να μοιραστεί την διοίκηση με μέλη άλλων παρατάξεων, με μοναδική προϋπόθεση όπως είπε ο ίδιος "να αντέξουν την δική μου μεθοδολογία γιατί είναι πολύ κουραστική, 24 ώρες και κάθε μέρα. Όσοι μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα και να δουλέψουν, εντάσσονται".

Το σίγουρο είναι ότι νέος δήμαρχος θα χρειαστεί συμμάχους για να βγάλει από τέλμα της υπανάπτυξης και της απαξίωσης τις Σάπες και την ευρύτερη περιοχή. Να ανακόψει το κύμα φυγής δημοσίων δομών και υποδομών, να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, αγρότες και κτηνοτρόφους, να θωρακίσει χωριά από τις πλημμύρες, να αξιοποιήσει την τεράστια παραλιακή ζώνη και να προσελκύσει επενδυτές. Επίσης να αξιοποιήσει το νέο τουριστικό ρεύμα που δημιουργείται λόγω του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα και των ξενοδοχειακών υποδομών στην Μαρώνεια. Να δώσει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών. 

Σήμερα από τις δηλώσεις του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων εύκολα συμπεραίνουμε ότι η συνεργασία από 1η Σεπτεμβρίου 2019 είναι δεδομένη. Ελπίζουμε να μην διαψευστούμε εμείς, αλλά κυρίως οι δημότες που έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους διεκδικητές του Δήμου να έχουν λόγο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ρόλο στη διαμόρφωση πλειοψηφίας που είναι απαραίτητη για να λαμβάνονται αποφάσεις. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr