Ίασμος: Τίμησαν την ημέρα αιμοδοσίας… αιμοδοτώντας! | xronos.gr
Η ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ «ΣΩΣΤΗ» ΗΜΕΡΑ

Ίασμος: Τίμησαν την ημέρα αιμοδοσίας… αιμοδοτώντας!

16/06/20 - 10:00

Φυσικά, κάθε μέρα είναι μία καλή μέρα για να δώσετε εθελοντικά αίμα

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών εορτάζεται στις 14 Ιουνίου ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές, μη-αμειβόμενους αιμοδότες  για τη μέγιστη προσφορά τους στην αξία της ζωής  και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία, ως αναπόσπαστο μέρος της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και βασικό συστατικό ενός αποτελεσματικού συστήματος  υγείας.

Το πλέον κατάλληλο τρόπο για να τιμήσουν αυτή τη μέρα, βρήκαν στον Ίασμο. Στο πνευματικό κέντρο Ιάσμου συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Αιμοδοτικού Συλλόγου Ιάσμου την Κυριακή 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία. «Είμαστε εδώ τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης», ανέφεραν σε κοινό τους μήνυμα οι εθελοντές του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, με αναλυτικό μήνυμα -αλλά και βίντεο με διάφορες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας- η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής τίμησε κι εκείνη την ημέρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η ΝΥ Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, υπό τη σκιά μιας πανδημίας που δοκιμάζει τα συστήματα αιμοδοσίας παγκοσμίως.

Είναι η χρονιά που μαζί τα καταφέραμε, γιατί δεν επιτρέψατε να κινδυνεύσει καμία ζωή από έλλειψη αίματος και δεν αφήσατε να σπάσει η αλυσίδα της μετάγγισης.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, γιατί το αίμα που έχετε προσφέρει έχει φτάσει στον προορισμό του, έχει σώσει ζωές και έχει ήδη μεταγγιστεί».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr