Το Μαζί για το Παιδί «αγκαλιάζει» τα παιδιά της Θράκης | xronos.gr
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Το Μαζί για το Παιδί «αγκαλιάζει» τα παιδιά της Θράκης

12/04/19 - 10:00

Στο πλαίσιο εκστρατείας για την υγεία και την παιδεία 

Το Μαζί για το Παιδί αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής Θράκης. Με ένα πρόγραμμα δράσεων που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν έως το Σεπτέμβριο του 2019, στοχεύει στην ενίσχυση υποδομών υγείας και εκπαίδευσης αλλά και στην εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού στους συγκεκριμένους τομείς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους. 

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» έχουν ολιστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά  και τις οικογένειες της ακριτικής περιοχής της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ήδη έχουν παραδοθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου  Παθολογικός Τομέας Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & Νεογνολογικό Τμήμα δύο μη παρεμβατικοί αναπνευστήρες και αναμένονται να παραδοθούν δύο θερμοκοιτίδες, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, θα δωριθεί ένα αναίμακτο χολεριθρινόμετρο για βρέφη. Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας. 

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr