Με ισχυρό εφόδιο στα χέρια τους αποχαιρετούν την Κομοτηνή | xronos.gr
ΔΙΠΛΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ Δ.Π.Θ.

Με ισχυρό εφόδιο στα χέρια τους αποχαιρετούν την Κομοτηνή

23/02/19 - 10:00

128 νέοι πτυχιούχοι, τους όρκους ανάγνωσαν η Ελένη Γκλαδίνη και η Ευαγγελία Ζεϊμπέκου, χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπρύτανης ΔΠΘ Μαρία Μιχαλοπούλου και ο κοσμήτορας της σχολής Χρήστος Μαστροκώστας

Με ένα ισχυρό εφόδιο στα χέρια τους αποχαιρετούν την Κομοτηνή - ή συνεχίζουν τις σπουδές τους - 128 πτυχιούχοι Νομικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημέρα χαράς και συγκίνησης ήταν η χθεσινή 22/2, καθώς έλαβαν χώρα δύο ορκωμοσίες πτυχιούχων. Συνολικά 128 απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους, ενώ τους όρκους ανέγνωσαν η Ελένη Γκλαδίνη με άριστα και η Ευαγγελία Ζεϊμπέκου με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς.

Τα πτυχία παρέδωσαν, μαζί και τις ευχές τους, η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ Μαρία Μιχαλοπούλου και ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Χρήστος Μαστροκώστας. Μία μέρα "ορόσημο και αλλαγής για την ζωή όλων σε αυτή την αίθουσα", χαρακτήρισε την ορκωμοσία η κα Μιχαλοπούλου, η οποία ζήτησε από τους πτυχιούχους "να ξεκινήσουν την επόμενη μέρα κοιτώντας δίπλα τους και απευθύνοντας ένα πρώτο ευχαριστώ στους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθειά τους, ώστε σήμερα να έχουν ένα πτυχίο στα χέρια τους". Αναγνώρισε, επίσης, ότι το πανεπιστήμιο μένει στο πλευρό των αποφοίτων του. "Προσπαθήσαμε όσο το δυνατό να στηρίξουμε τις προσπάθειές σας, να αποκτήσετε γνώσεις, δεξιότητες κι ένα πτυχίο που θα σας επιτρέψει να βγείτε στον επαγγελματικό στίβο". Δεν έκρυψε όμως ότι "το αύριο είναι δύσκολο και απαιτητικό", γι' αυτό κι ευχήθηκε "δύναμη και κουράγιο".

Σύντομος ήταν και ο κος Μαστροκώστας χαιρετίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους, μιλώντας για μία "μέρα χαράς". "Εισέρχεστε σε μία κρίσιμη καμπή για την ζωή σας", είπε προς τους αποφοίτους και συνέχισε: "Είναι η περίοδος των διλημμάτων και των επαγγελματικών επιλογών που θα καθορίσουν την ζωή σας. Η σχολή μας σας έχει δώσει τα εφόδια τυπικά και ουσιαστικά για να ανταποκριθείτε στον ανταγωνισμό της χώρας μας και του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος. Έχετε στα χέρια σας ένα πολύ ισχυρό εφόδιο, την γνώση του δικαίου. Όποιον επαγγελματικό δρόμο κι αν ακολουθήσετε, μην υποκύψετε σε πιέσεις και μην αγνοήσετε ποτέ την φωνή της συνείδησής σας", είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr