Οι μαθητές της Ροδόπης τίμησαν το «Όχι» | xronos.gr
ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Οι μαθητές της Ροδόπης τίμησαν το «Όχι»

26/10/19 - 10:00

Μηνύματα μεταφέρουν ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης

Οι μαθητές της Ροδόπης τίμησαν την επέτειο του «Όχι», καταθέτοντας στεφάνια για την 28η Οκτωβρίου. Οι σχολικές εορτές, ο εκκλησιασμός και η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 25/10, καθότι την επόμενη «σχολική» ημέρα, Δευτέρα 28/10, πραγματοποιείται η κατάθεση στεφάνων από φορείς και η παρέλαση, ανήμερα της εορτής.

Περί των 8 το πρωί ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις των μαθητών στα σχολεία, όπου πραγματοποιήθηκαν επετειακές ομιλίες και εορτές με την συμμετοχή μαθητών. Στις 10:30 περίπου ξεκίνησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων ηρώων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940, στο πάρκο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα. Η αλλαγή της συνήθους τοποθεσίας, έγινε καθώς στο «Σπαθί» της Κομοτηνής πραγματοποιούνται έργα. Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» Στέφανος Μακρυγιάννης, καθώς και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κομοτηνή.

Την Δευτέρα 28/10 και ώρα 11:00 η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί στον Αδριάντα του Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στις 12:00 θα ακολουθήσει η παρέλαση.

Τα μηνύματα της ημέρας
Το μήνυμά του μετέφερε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, λέγοντας: «Τιμούμε την ημέρα, οι μαθητές και οι εκλεγμένοι της πολιτείας. Τιμούμε τους ανθρώπους που έπεσαν για την ελευθερία μας και θα είμαστε εδώ να τους τιμούμε συνέχεια».

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Μπαντίκος, δήλωσε: «Τιμούμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μέρα που κατέχει σημαντική θέση στην συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού, μία μέρα κατά την οποία ο ελληνικός λαός ξεπερνώντας αδυναμίες κι έχοντας σε πρώτο πρόταγμα την ελευθερία, έγραψε ιστορία. Οφείλουμε να διατηρούμε στη μνήμη του λαού μας αυτή την ημέρα, γιατί λαοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους, δεν έχουν μέλλον».

Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» Στέφανος Μακρυγιάννης, είπε: «Συνεχίζουμε να δείχνουμε μέσα στα σχολεία στους μαθητές μας, ότι όπως ο ελληνικός λαός πολέμησε τον φασισμό το 1940, και αργότερα στα χρόνια της κατοχής, έτσι και σήμερα αγωνιζόμαστε για ειρήνη κι ευτυχία σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην φτώχεια και τον σύγχρονο ρατσισμό».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr