Παρά τους δύσκολους καιρούς, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής συνεχίζει να προσφέρει | xronos.gr
ΕΔΩΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Παρά τους δύσκολους καιρούς, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής συνεχίζει να προσφέρει

23/01/19 - 10:00

Με την βοήθεια θεσμών και ιδιωτών, φέτος δύο λάπτοπ χορήγησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μία χρηματική επιταγή ο επιχειρηματίας Τάσος Καραολάνης

Οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι, παρόλα αυτά η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυρίων Κομοτηνής συνεχίζει να προσφέρει, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με την τοπική εκκλησία, τους φορείς και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Η δράση των κυριών είναι κάθε χρόνο ουσιαστική, έχει ως στόχο να μην μένουν σπίτια της Κομοτηνής χωρίς τα βασικά είδη και να μην μένουν οικογένειες της περιοχής χωρίς την παραμικρή οικονομική στήριξη.

Την Παρασκευή 18/1, στο πλαίσιο της ετήσιας κοπής πίτας του συλλόγου, η προσφορά 'επικυρώθηκε' για μία ακόμη φορά, καθώς δόθηκαν υποτροφίες/δώρα σε τρεις πρωτοετείς φοιτητές από την περιοχή. Τα δύο πρώτα δώρα ήταν λάπτοπ τελευταίας γενιάς, χορηγία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το τρίτο βραβείο ήταν μία χρηματική επιταγή από τον επιχειρηματία Τάσο Καραολάνη.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο οποίος εξήρε το έργο των κυριών, καθώς όχι μόνο προσφέρουν αλλά δεν έχουν και την ανάγκη να το γνωστοποιούν. Άλλωστε, οι κυρίες αυτές παρακινούνται διαχρονικά από την εσωτερική τους καλοψυχία κι ανάγκη για προσφορά, σε αντίθεση με την ανάγκη για αυτοπροβολή πολλών.

Παρόντες κατά την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας ΑΜ-Θ Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής δημοτική σύμβουλος Νατάσα Λιβεριάδου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φελίνα Καζάκου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Βαφειάδης, και άλλοι.

Πάντα χαρούμενη κι ευγενική παρουσιάστηκε η πρόεδρος του συλλόγου Σμαρώ Μπραντζουκάκη λέγοντας προς τα μέλη και τους φίλους "σας βεβαιώνω ότι τα πάντα βαίνουν καλώς στον σύλλογο, βάσει του σκοπού του καταστατικού μας". Χαρακτήρισε "ιδιαίτερη χαρά" την εκδήλωση, γιατί "εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, δίνουμε δώρα και υποτροφίες σε τρία παιδιά που προέρχονται κυρίως από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές κι άλλες δυσκολίες. Τα παιδιά παρά τα προβλήματα κατάφεραν να περάσουν στο πανεπιστήμιο και τώρα είναι φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση". Τέλος, ανέδειξε πως η έδρα της Φιλοπτώχου ανακαινίστηκε από τον αείμνηστο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη, τον οποίο θυμήθηκε με μεγάλη της συγκίνηση η πρόεδρος.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr