Πενθεί η Μαρώνεια: Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Περβανά | xronos.gr
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 66 ΕΤΩΝ

Πενθεί η Μαρώνεια: Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Περβανά

21/02/20 - 23:17
pervana.jpg

Μία από τις πλέον δραστήριες, ευγενής και με ήθος γυναίκες της Ροδόπης

Η Βασιλική -Κική- Περβανά, μία από τις πλέον δραστήριες γυναίκες της Ροδόπης, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικων «Ιππαρχία» της Μαρώνειας, με ατέρμονη αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους της, δεν είναι πλέον κοντά μας. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω συγγενικών της προσώπων, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κα Περβανά βρισκόταν εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με καρδιακό πρόβλημα, όπου και κατέληξε πριν δύο ώρες.

Η εκλιπούσα μόλις 66 ετών ήταν αφιερωμένη στην προσφορά μέσα από συλλογικές δράσεις που αγκάλιαζαν μικρούς και μεγάλους, με πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της Μαρώνειας σαν μια ιστορική αστική πόλη με το Ομηρικό της παρελθόν, με ιδέες που πάντα επιζητούσε την συνεργασία για να υλοποιηθούν, με έμφαση στον πολιτισμό, την μουσική, τις τέχνες, με συμμετοχή στα κοινά, την αυτοδιοίκηση ακούραστη και δυναμική. Ήταν αυτή που υποδέχθηκε με μια αγκαλιά από κλαδιά ελιάς τον Πρόεδρο της δημοκρατίας κ.κ. Παυλόπουλο στην είσοδο του μουσείου ζητώντας με τον δικό της τρόπο την στήριξή του. Ήταν ετοιμοπόλεμη για κάθε ωραία πρωτοβουλία που αφορούσε την περιοχή.  Μετά την πρόσφατη συνταξιοδότησή της είχε αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι σε εθελοντικές δράσεις σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει την κοινωνία της Μαρώνειας και ευρύτερα, με εκδόσεις πρωτοβουλίες αιμοδοσίας, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικά κ.α. Η απώλειά της μεγάλη.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το αισθήματα όλων όσων τη γνωρίζαμε.

 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr