Περισσότεροι από πέρσι δόκιμοι αστυφύλακες θα φοιτήσουν στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

Περισσότεροι από πέρσι δόκιμοι αστυφύλακες θα φοιτήσουν στην Κομοτηνή

30/10/19 - 10:00

Ντόμινο θετικών εξελίξεων έφερε η πρόσφατη πρωτοβουλία Στυλιανίδη, 200 από τους συνολικά 310 της σειράς 2019-20 στην Κομοτηνή

Ντόμινο θετικών εξελίξεων για την περιοχή, φέρνει η πρωτοβουλία Στυλιανίδη για την εκπαίδευση στην Κομοτηνή της μερίδας του λέοντος των ειδικών φρουρών. Όπως είναι πλέον γνωστό τοις πάσι, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, διανύουν το βασικό κομμάτι της εκπαίδευσής τους οι 1.000 από τους συνολικά 1.500 ειδικούς φρουρούς, οι θέσεις των οποίων προκηρύχθηκαν το περασμένο διάστημα.

Προ της εγκατάστασης όμως των ειδικών φρουρών, προαπαιτούμενη ήταν η αποκατάσταση μέρους των εγκαταστάσεων, που εδώ και μια πενταετία περίπου παρέμεναν με φθορές (σ.σ. από την παλιά χρήση των εγκαταστάσεων ως hotspot προσφύγων). Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε κι έτσι «επετράπη» στην Κομοτηνή να διεκδικήσει περισσότερους αστυφύλακες. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» από τους συνολικά 310 της τάξης του 2019-20, οι 200 θα φοιτήσουν στην Κομοτηνή, σε σύγκριση με πέρσι που «μπήκαν» 120 δόκιμοι σε πανελλαδικό σύνολο 250.

Στη Σχολή Αστυφυλάκων ο Ευρ. Στυλιανίδης
Τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να υποδεχθεί τους 1000 ειδικούς φρουρούς που εκπαιδεύονται ήδη στην πόλη.  Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ανταπόκριση στο αίτημα του και το ενδιαφέρον του για την περιοχή.  

Τον Ευριπίδη Στυλιανίδη από πλευράς τους ευχαρίστησαν για τη συμβολή του να αποκατασταθεί ταχύτατα η Σχολή και να φιλοξενήσει τα 1000 νέα στελέχη ο Στρατηγός κ. Τζουβάνας, ο διοικητής Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Πέτρος Δεμερτζίδης καθώς και ο αρχηγός των Δοκίμων. Συνομιλώντας με τους εκπαιδευόμενους ο πρώην υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η παρουσία τους, τόσο για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων όσο και για την τόνωση της τοπικής αγοράς. «Να βγείτε στη πόλη για να την γνωρίσετε. Να φύγετε από δω στα πόστα σας με τις καλύτερες αναμνήσεις και να θυμάστε ότι όποιος έχει πάρει γεύση από την ακριτική Θράκη νιώθει δύο φορές Έλληνας», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr