Σύλλογοι εκπαιδευτικών καταδικάζουν τις επιθέσεις από παράτυπους μετανάστες | xronos.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

Σύλλογοι εκπαιδευτικών καταδικάζουν τις επιθέσεις από παράτυπους μετανάστες

13/11/19 - 10:00

«Ευθύνες λοιπόν υπάρχουν και είναι όλες του κράτους. Ήρθε η ώρα να τις αναλάβει» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή τους, οι δάσκαλοι των συλλόγων του Σουφλίου και του Διδυμοτείχου στον Έβρο, καταδικάζουν τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί συνάδελφοι τους από παράτυπους μετανάστες την ώρα που πήγαιναν για δουλειά κυρίως στον ορεινό όγκο του νομού. 

«Τι έχουν να απαντήσουν όλοι οι αρμόδιοι στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι συνάδελφοι μας την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο τους για να εργαστούν στο Μεγάλο Δέρειο και στους Μεταξάδες; 

Τι έχουν να απαντήσουν στον συνάδελφο που τον χτύπησαν και σώθηκε από θαύμα ή στην συνάδελφο που αντίκρισε 20 περίπου αλλοδαπούς να της κλείνουν τον δρόμο και λόγω της αξιοθαύμαστης ψυχραιμίας της κατάφερε και σώθηκε;» διερωτώνται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν με την οποία καλούν το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του. 

«Το αίσθημα περί ασφάλειας δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε καταγωγή, αλλά ο καταλογισμός ευθυνών έχει κατεύθυνση και αυτή πηγαίνει προς το κράτος. Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας. Το ίδιο περιμένουμε και από την πολιτεία» αναφέρουν στην κατακλείδα της ανακοίνωσής τους. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr