Τον Ίασμο επισκέφθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου | xronos.gr
ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τον Ίασμο επισκέφθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου

11/07/19 - 0:17
untitled-1_278.jpg

Για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής

Μετά το πέρας της μεγάλης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης, την περιοχή του Ιάσμου επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου. Διαπιστώνοντας ότι η το μέγεθος της ζημιάς είναι μεγάλο και πλήττει πολλές καλλιέργειες που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη. Την ίδια ώρα επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Θράκης όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα τα κλιμάκια του οργανισμού θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν τις ζημιές

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου:

Βρέθηκα στην περιοχή του Ιάσμου κατά τη διάρκεια ενός ακραίου καιρικού φαινομένου ,με ισχυρή βροχόπτωση και μεγάλου μεγέθους χαλαζόπτωση. Φαινόμενο που ξεκίνησε από τα ορεινά του Ιάσμου, καλύπτοντας μια μεγάλη ζώνη δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων, σε περιοχές του Δήμου Ιάσμου, του Ν. Σιδηροχωρίου, οικισμών του Δήμου Κομοτηνής και του Δήμου Μαρωνειας - Σαπών, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε πολλές καλλιέργειες, που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη. Η εικόνα που αντίκρισα στον Ιασμο, ήταν εικόνα ολικής καταστροφής, όπως επίσης και στις περιοχές που στάθηκε δυνατό στη συνέχεια να επισκεφτώ ,Παγούρια, Νέο Σιδηροχώρι και Καλαμόκαστρο.

Την ίδια στιγμή επικοινώνησα με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Θράκης ,ο οποίος και δεσμεύτηκε ,ότι από την επόμενη μέρα κλιμάκια του Οργανισμού θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλές καλλιέργειες, ενώ άμεσα θα αναλάβω πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η αρωγή του για την άμεση στήριξη των παραγωγών που υπέστησαν ολική καταστροφή.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr