Η καθαριότητα παραμένει ζητούμενο στα κτίρια της Αστυνομίας | xronos.gr
ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ "ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Η καθαριότητα παραμένει ζητούμενο στα κτίρια της Αστυνομίας

07/03/19 - 10:00

Η απόφαση του αρχηγείου να γίνει ένας κεντρικός διαγωνισμός για την καθαριότητα πανελλαδικά φάνηκε να μην αποδίδει, επιστροφή στους κατά τόπους διαγωνισμούς

Ζητούμενο παραμένει η καθαριότητα στα κτίρια της Ελληνικής Αστυνομίας ανά την Ελλάδα, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου του '18 έληξε η σύμβαση καθαριότητας με ιδιωτικό συνεργείο. Ο λόγος είναι πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να προωθήσει έναν ενιαίο διαγωνισμό για όλα τα κτίρια της ΕΛ.ΑΣ. ανά την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος, αλλά στο μεσοδιάστημα δεν υπήρξε κάποια λύση, πέραν των κατά τόπους λύσεων που κλήθηκαν να βρουν τα τοπικά σωματεία από κοινού με τις Διευθύνσεις.

Σχετικά ενημερώνει τον "Χ" η Σταυρούλα Τζατζανά - μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΠΟΑΣΥ. "Από 1/1/19 οι αστυνομικές υπηρεσίες σε πανελλήνιο επίπεδο στερούνται της καθαριότητας. Αυτό κατά την άποψή μας και κατά τα γεγονότα, είναι μεγάλη ευθύνη της ηγεσίας μας σε κεντρικό επίπεδο. Κάθε χρόνο οι διαγωνισμοί για την καθαριότητα γίνονταν σε επίπεδο Διευθύνσεων, αλλά για πρώτη φορά έγινε σε πανελλήνιο επίπεδο. Αυτό έπρεπε να ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα, για να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο το οποίο έχει επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας αλλά και στην υγεία των συναδέλφων μας, όσων προσέρχονται σε αυτά και όσων κρατούνται.

Ο διαγωνισμός αυτός (σ.σ. ο πανελλήνιος) απέβη άκαρπος, σε πρώτη φάση δεν βρέθηκε λύση", εξηγεί αναλυτικά, και συνεχίζει: "Τρέχει μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ, προκειμένου να προσληφθεί με 18μηνες συμβάσεις προσωπικό. Αφού απέβη άκαρπη αυτή η προσπάθεια (σ.σ. του ενιαίου διαγωνισμού), που κατ' εμέ δεν έπρεπε να γίνει γιατί λειτουργούσαμε καλύτερα πριν, τώρα ξαναήρθαμε στο προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή έγινε κατάτμηση και ξεκίνησε νέος διαγωνισμός, ώστε να προσληφθούν συνεργεία καθαριότητας".

Την κατάσταση όσον αφορά στο ν. Ροδόπης μεταφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ροδόπης Βασίλης Κραββαρίτης. "Και εδώ στη Ροδόπη, όπως σε όλη την Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα να μην υπάρχει συνεργείο καθαρισμού για τα κτίρια της Ελληνικής Αστυνομίας", αναγνωρίζει και εξηγεί ποια λύση έχει βρεθεί τοπικά από τον Ιανουάριο: "Μας έχουν ενημερώσει ότι έχει ανοίξει ένας διαγωνισμός κι έχει κατατεθεί πρόταση από το προηγούμενο συνεργείο και στο τέλος του μήνα ήταν να ξαναέρθει μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις του ΑΣΕΠ. Με τις προσπάθειες του κου Διευθυντή και της Ένωσης φέρνουμε καθαριστές μέσα στην εβδομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρήσουμε τους κοινόχρηστους χώρους και τα κρατητήρια βιώσιμα και καθαρά".

Όπως κι αν έχει, μετά από ένα δίμηνο, φαίνεται ότι το ζητούμενο της καθαριότητας, πανελλαδικά αλλά και στο ν. Ροδόπης, θα βρει σιγά - σιγά την λύση του.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr