Στην Κομοτηνή θα γίνει το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο | xronos.gr
14-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στην Κομοτηνή θα γίνει το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο

19/02/19 - 10:00

Τα εντομολογικά ζητήματα απασχολούν σημαντικά την περιοχή μας τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και τη δημόσια υγεία  (πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στο βαμβάκι,  θρίπας στον καπνό, δάκος στην ελιά, ευδεμίδα στο αμπέλι, καταπολέμηση κουνουπιών)

Η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος διοργανώνει το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο (18ο ΠΕΣ) στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που περιφερειάρχη ΑΜΘ. Το συνέδριο αυτό γίνεται κάθε δύο χρόνια από την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδας (επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συνέστησαν και συμμετέχουν σε αυτή οι Έλληνες Εντομολόγοι, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της εντομολογίας). 

Έχει συσταθεί μια οργανωτική επιτροπή με πρόεδρο τον Νικόλαο Κολάτσο γεωπόνο Α' αν. προϊστάμενο Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΑΜ-Θ και τοπικούς γεωπόνους, οι οποίοι μεριμνούν για τα διαδικαστικά της οργάνωσης του συνεδρίου (διαμονή, διατροφή, συνέδρων προγραμματισμός παράλληλων εκδηλώσεων κλπ).

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και εικονογραφημένα κείμενα (posters) που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της εντομολογίας, ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας. Επίσης, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με σημαντικά επίκαιρα εντομολογικά προβλήματα καθώς και εντομολογικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, διακεκριμένων στον τομέα τους. Θα παρουσιαστούν τα νεότερα ευρήματα της εντομολογικής έρευνας στην χώρα μας σε συνεδρίες προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων (posters). 
Θα απασχολήσουν επίκαιρα ζητήματα όπως η ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών, οι εξελίξεις στην χημική αντιμετώπιση, νεοεμφανισθέντες εχθροί και εχθροί που βρίσκονται προ των πυλών, θέματα δημόσιας υγείας και ζωονόσων που μεταδίδονται με έντομα. Επίσης, θα αναπτυχθούν δράσεις επικαιροποίησης γνώσεων και ενημέρωσης για τα έντομα.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος καθηγητές πανεπιστημίων, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές εντομολόγοι, γεωπόνοι εφαρμογών, εκπρόσωποι εταιρειών γεωργικών φαρμάκων κλπ από όλη την χώρα. 

Επιπλέον τα εντομολογικά ζητήματα απασχολούν σημαντικά την περιοχή μας τόσο τον πρωτογενή τομέα, όσο και τη δημόσια υγεία  (ενδεικτικά αναφέρονται: πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στο βαμβάκι,  θρίπας στον καπνό, δάκος στην ελιά, ευδεμίδα στο αμπέλι, καταπολέμηση κουνουπιών)

Ήδη ξεκίνησε η λειτουργία ιστοσελίδας η οποία σταδιακά θα εμπλουτίζεται  (http://www.entsoc.gr/18pes/) και από όπου θα μπορούν ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται. 

Το γεγονός ότι το συνέδριο γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής έρχεται να αναδείξει ακόμη ένα ζήτημα αυτό του συνεδριακού τουρισμού, που στην Κομοτηνή παρουσιάζεται σημαντική υστέρηση.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr