Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: «Απολίθωμα» παλιών πρακτικών | xronos.gr
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: «Απολίθωμα» παλιών πρακτικών

30/03/17 - 10:31

Σφοδρές καταγγελίες κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελή Μαγαλιού, και του δικηγόρου Χρήστου Χατζηπέμου, από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση

Ένα καθεστώς αδιαφάνειας, σωματεία «φαντάσματα», κι έντονη διαπλοκή, καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, πως συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου είναι ο Παντελής Μαγαλιός, επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας, που προ εξαμήνου εξασφάλισε την ...έκτη συνεχόμενη θητεία.


Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση και μέλος της διοίκησης, Τάκης Μουμτζίδης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος διοίκησης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, ο Παναγιώτης Κυριακούλιας, γενικός γραμματέας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, και ο Νίκος Κλεισάρης, μέλος της Παρέμβασης και διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλουν την υπάρχουσα διοίκηση, η οποία κατά την άποψή τους λειτουργεί παράνομα και εις βάρος των εργαζομένων, περισσότερο ως εργοδότης, παρά ως εκπρόσωπος των τελευταίων.


Οι ενστάσεις τους αφορούν κυρίως σε δύο θέματα: Πρώτον, στο καθεστώς αδιαφάνειας που το παρατηρούν σε πολλές πτυχές και, δεύτερον, στη μήνυση που έχει ασκήσει ο πρόεδρος κατά της γραμματέας Ρυίας Πατσατζή για συκοφαντική δυσφήμηση και η οποία εκδικάζεται σήμερα στην Κομοτηνή.
Ο Τάκης Μουμτζίδης εξηγεί ότι η παράταξή του δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης και ζητάει αλλαγή σελίδας στο Εργατικό Κέντρο, το οποίο κακοδιοικείται από το …2001. «Είναι ένα απολίθωμα συνδικαλισμού, το έχουν κάνει μαγαζάκι τους, κι εμείς θέλουμε να το …μεταμορφώσουμε σε κέντρο δημοκρατίας». Ο ίδιος καταγγέλλει και ότι πριν από το εκλογικό συνέδριο δεν ήταν στη διάθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να προβούν στον κατάλληλο νομοτυπικό έλεγχό τους. «Ο πρόεδρος, η πλειοψηφία, και με την ανοχή της παράταξης ΔΑΚΕ όπως συνήθως, απέκρυψαν από τις παρατάξεις όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των σωματείων, άρα δε μπορούσαμε να ελέγξουμε τη νομιμότητα. Τι φοβάται ο πρόεδρος και η παράταξή του και γιατί δεν το εξηγεί δημόσια;», απορεί ο κ. Μουμτζίδης.


Ως αποκορύφωμα αδιαφάνειας αναδεικνύει τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας, παράρτημα Κομοτηνής. «Έχει 3000 μέλη πανελληνίως και …350 στη Ροδόπη! Είναι αυτό δυνατό; Πρόκειται για ένα σύλλογο φάντασμα. Όσο κι αν ψάξαμε, δε μπορέσαμε να βρούμε ούτε τις εκλογές του ούτε αν υπάρχει στη Ροδόπη». Επιπλέον, τόνισε πως στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου συμβαίνουν «τραγελαφικά πράγματα, με την ανοχή του δικαστικού εκπροσώπου. Ζητάμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης να διασφαλίζει τη νομιμότητα των εκλογών».


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητάει επίσης να πρυτανεύσει το καθεστώς διαφάνειας και να μη λειτουργεί το κέντρο «περισσότερο ως εργοδότης παρά ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Δε νοείται να μηνύεται επιφανές μέλος του, γιατί ζητάει τα αυτονόητα», αναφέρει για τη μήνυση προς την κα. Πατσατζή. Ο ίδιος καταγγέλλει άμεσα τον πρόεδρο κ. Μαγαλιό: «Υπάρχει πολεμικό κλίμα και όροι εκβιασμού. Ο πρόεδρος έχει πρόβλημα αξιοπιστίας και διαφθοράς. Στο Συνδικαλιστικό συνέδριο δεν είχε προηγηθεί ούτε ο ελάχιστος έλεγχος των σωματείων και των συνέδρων. Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχουν αυτά τα σωματεία», προσθέτει αναφορικά με μέλη «φαντάσματα» που παίρνουν αποφάσεις. Τέλος, καταφέρετε και εναντίον του δικηγόρου Χρήστου Χατζηπέμπου, αναφέροντας ότι «καλύπτει τις αυθαιρεσίες».


Και ο Παναγιώτης Κυριακούλιας στάθηκε στα μέλη «φαντάσματα» και στις γενικότερες παθογένειες του Εργατικού Κέντρου, χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει στην Κομοτηνή πρωτοφανές …σε σχέση με όλη την Ελλάδα! «Εδώ συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Το Εργατικό Κέντρο έχει καταστεί ιδιωτικής φύσης και το χρησιμοποιούν για ιδιωτικά τους συμφέροντα! Δε μπορούμε ούτε να επικοινωνήσουμε με αυτό, δεν υπάρχουν τηλέφωνα, μέιλ ή φαξ. Αντίθετα, υπάρχουν σωματεία μαϊμούδες, φαντάσματα, κατασκευασμένα με στόχο τον έλεγχο του κέντρου». 


Τέλος, ο Νίκος Κλεισάρης ανέδειξε κάτι παράδοξο, σύμφωνα με την άποψή του, ότι δηλαδή «δε γίνεται να αυξάνονται οι δυνάμεις των σωματείων, την ίδια στιγμή που η περιοχή μας έχει τόσο μεγάλη ανεργία στο 30%. Έχουμε 32 σωματεία με 85 αντιπροσώπους!».


Το μόνο σίγουρο είναι πως στο καθεστώς στο Εργατικό Κέντρο απαιτείται ο δέων έλεγχος, και να απαντηθούν με στοιχεία τα ερωτήματα που θέτουν η παράταξη Ανεξάρτητη Παρέμβαση Κομοτηνής και οι συνδικαλιστές. Αναμένοντας εξελίξεις…

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr