Φ. Καζάκου: "Η μετριότητα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Κομοτηνή" | xronos.gr
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φ. Καζάκου: "Η μετριότητα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Κομοτηνή"

08/01/19 - 10:00

Νεκρή η αγορά, απογοητευμένοι οι Κομοτηναίοι, απογοητευτικό και το αποτέλεσμα, κατά την μείζονα αντιπολίτευση

Νεκρή η αγορά, απογοητευμένοι οι Κομοτηναίοι, απογοητευτικό και το αποτέλεσμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Κομοτηνής, ήταν κατά την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Φελίνα Καζάκου. "Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την δήλωση ικανοποίησης της δημοτικής αρχής  για την λειτουργία του χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της και εξηγεί "οι αρνητικές εντυπώσεις, τα παράπονα των Κομοτηναίων καθώς επίσης και η επισκεψιμότητα στην πόλη, που αποτελούν δείκτη αξιολόγησης αυτού, κρίνουν το αποτέλεσμα άκρως απογοητευτικό. Την ίδια άποψη μετέφεραν προ λίγο ημερών και οι εκπρόσωποι φορέων της αγοράς, αλλά κυρίως οι χιλιάδες πολίτες και οικογένειες  που για ακόμη μια φορά αναγκάστηκαν να κάνουν γιορτές σε ένα αδιάφορο περιβάλλον που κάθε άλλο παρά εορταστικό θα το χαρακτήριζε κανείς".

Κατηγόρησε, μάλιστα, η κα Καζάκου πως "η δημοτική αρχή  παρά τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για τον στολισμό της πόλης και τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου όχι μόνο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα πόλο έλξης επισκεπτών αλλά απογοήτευσε και τους πολίτες δημιουργώντας αρχικά την προσδοκία κάτι νέου". Έθιξε κατόπιν το φαινόμενο εκροής των Κομοτηναίων προς γειτονικές πόλεις, λέγοντας χαρακτηριστικά "για ακόμη μια χρονιά εκατοντάδες γονείς αναγκάστηκαν να μεταβούν σε γειτονικές πόλεις προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγες ώρες διασκέδασης για τα παιδιά τους. Όχι μόνο λοιπόν δεν είχαμε εισροές στην τοπική αγορά αλλά παρατηρήθηκαν και εκροές που δημιούργησαν έντονο πρόβλημα στην λειτουργία αυτής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι «άνθρωποι» της αγοράς προσπαθούσαν να αντιστρέψουν το κλίμα, με ιδιωτικές πρωτοβουλίες και συγκέντρωσαν χρήματα για να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε πεζοδρόμους όπως η Ερμού και η Μ.Μ. Βασιλείου".

Η ανακοίνωση καταλήγει με τις εξής διαπιστώσεις - προτάσεις: "Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,  η Διοίκηση του Δήμου αφού αδυνατεί, όφειλε να συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς της αγοράς, που ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση,  προκειμένου να πραγματοποιηθούν εορταστικές δράσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως δημοτική παράταξη στηρίξαμε την πρωτοβουλία δημιουργίας του θεματικού πάρκου αλλά εκ του αποτελέσματος η δημοτική αρχή κρίνεται ότι αποφασίζει και πράττει επιπόλαια δράσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς ταυτότητα και οργάνωση,   γεγονός που καταγράφεται στα αρνητικά αυτής. Οφείλουν όμως να απολογηθούν στους πολίτες, στους οικογενειάρχες, στους νέους, στους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και στις δεκάδες κοινωνικές ομάδες, που εύχομαι για τελευταία φορά να ζουν  την γκρίζα πραγματικότητα της πόλης. Γιατί είναι βέβαιο ότι αξίζουμε καλύτερα".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr