Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κομοτηνή για τα αδέσποτα παίρνει θέσεις για τις εκλογές | xronos.gr
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κομοτηνή για τα αδέσποτα παίρνει θέσεις για τις εκλογές

22/05/19 - 10:00
324234_9_2.jpg

Σημειώνουν ότι τα περιστατικά ατυχημάτων με αδέσποτα σκυλιά σε Κομοτηνή και οικισμού έχουν αυξηθεί, ζητούν να βρεθεί λύση στο φαινόμενο  

Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, απλοί πολίτες (ανεξαρτήτως παράταξης και ιδεολογίας), με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης, επισημαίνουν προβλήματα σε Κομοτηνή και οικισμούς με άξονα τα αδέσποτα σκυλιά. Πρόκειται για την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κομοτηνή για τα αδέσποτα, που μέσα από εκτενή ανακοίνωσή της παίρνει θέση για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, η Πρωτοβουλία γνωστοποιεί τις προτάσεις της γύρω από το φαινόμενο. Περιληπτικά, οι προτάσεις έχουν ως εξής:

1. Περισυλλογή αδέσποτων από ειδικό συνεργείο για την μεταφορά τους στο Kυνοκομείο της πόλης. 2. Καταγραφή, σήμανση και έλεγχος, όπως ορίζει ο νόμος με την χρήση χρωματικού κώδικα στα περιλαίμια με την ένδειξη Δήμος Κομοτηνής. Κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος υγείας.  3. Υιοθεσία μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου που πρέπει να βελτιωθεί και με διάφορες τακτικές εκδηλώσεις. 4. Επέκταση των ωρών λειτουργίας του Kυνοκομείου (με την βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων). 5. Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με φυλλάδια (σε λογαριασμούς νερού) και αφίσες που αφορούν την φροντίδα των ζώων, την υπεύθυνη ιδιοκτησία κλπ. 6. Παραχωρηση χώρου (πάρκου) αναψυχής για τα δεσποζόμενα ζώα. 7. Πρόσκληση κτηνιάτρων για συνεργασία με εθελοντές ιδίως κτηνιάτρους για περίθαλψη των ζώων.  8. 24ωρη γραμμή επικοινωνίας πολιτών για περιπτώσεις επιθέσεων, επιθετικών αδέσποτων σκυλιών, αγελών. 9. Νόμιμη σύσταση πενταμελούς επιτροπής ως ο νόμος απαιτεί. 

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης υπάρχουν και άλλες προτάσεις. "Ελπίζουμε ότι η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές θα αντιλήφθη ότι σκοπός όλων μας είναι να ζούμε στην ίδια ευημερούσα πόλη", καταλήγουν τα μέλη της Πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr