Κάντε τη ζωγραφιά πραγματικότητα! | xronos.gr
ΤΑ ΕΥΧΟΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Κάντε τη ζωγραφιά πραγματικότητα!

21/12/16 - 11:00

Στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Σάκη Παντούλη στον πεζόδρομο Μ.Μ. Βασιλείου

Πως μία ζωγραφιά μπορεί να γίνει ...πραγματικότητα; Την απάντηση θα βρείτε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Σάκη Παντούλη, στον πεζόδρομο Μ.Μ. Βασιλείου, όπου για πρώτη φορά στην Κομοτηνή διεξάγεται η χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία που ονομάζεται "ευχοστολίδια". Η δράση του ΟΠΑΠ πραγματοποιείται από το 2014 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή μας.


Τι είναι τα ευχοστολίδια; 
Είναι ζωγραφιές παιδιών, που αποτυπώνουν δώρα. Παιδιά από διάφορα ιδρύματα, τα οποία δε ζητούν τίποτα παραπάνω από ένα μικρό δώρο Χριστουγέννων, ζωγραφίζουν σε ένα χαρτί την επιθυμία τους. Αυτή τη ζωγραφιά μπορείτε να την "εξαργυρώσετε", κάνοντας ένα μικρό παιδί ευτυχισμένο. Πώς; Απλώς πηγαίνοντας στο πρακτορείο, παίρνοντας τη ζωγραφιά μαζί σας, αγοράζοντας το απεικονιζόμενο δώρο και δίνοντας το στους υπεύθυνους του καταστήματος. Αυτοί, με τη σειρά τους, θα δωρίσουν το αντικείμενο στους ...μπόμπιρες, κάνοντάς τους χαρούμενους τα Χριστούγεννα.


"Είχα δει το αντίστοιχο project σε άλλες πόλεις και ενημέρωσα την εταιρία, ότι πρέπει να γίνει και στην Κομοτηνή. Ήμουν διατεθειμένος να παραχωρήσω χώρο στο κατάστημά μου, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποιο κέρδος για εμάς, για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Τα παιδιά είναι μικρά, από ιδρύματα", θα μας πει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, Σάκης Παντούλης, για το πως εμπνεύστηκε τη δράση. "Τα παιδιά κάνουν μία ευχή, την οποία αποτυπώνουν σε μία ζωγραφιά, και πάνω γράφουν το όνομά τους. Κάποια ζωγραφίζουν μπάλες, κουκλίτσες, πατίνια μέχρι και ...σοκολάτες! Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τα παιδιά έρχεται, παίρνει ως αναμνηστικό τη ζωγραφιά, αγοράζει το δώρο, μας το φέρνει και το χαρίζουμε στο παιδί που το έχει ζωγραφίσει", συνεχίζει, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοβουλίας και το πόσο απλό είναι να βοηθήσετε ένα παιδί!


Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς στις δύο πρώτες ημέρες διεξαγωγής της δράσης, 25 "ευχοστολίδια" έχουν πάρει μορφή! Το θετικό είναι πως δεν χρειάζεται να είστε πελάτης του καταστήματος, προκειμένου να συνεισφέρεται. Αν επιθυμείτε, μπορείτε απλώς να επισκεφτείτε τον χώρο -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- και να κάνετε ένα "ευχοστολίδι" πραγματικότητα, καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 21:00!
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr