Κέντρα εξυπηρέτησης αγροτών σε όλη τη Ροδόπη | xronos.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Κέντρα εξυπηρέτησης αγροτών σε όλη τη Ροδόπη

30/03/17 - 10:31

Σε Κομοτηνή δυο κέντρα, κι από ένα σε Σάπες, Ίασμο, Αρριανά, Φιλύρα, Ασώματους, Ξυλαγανή

Κοντά στους αγρότες, με πλήρη ενημέρωσή τους, είναι ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης, ο οποίος, σε συνεργασία με τη GAIA Επιχειρείν, λειτουργεί κέντρα εξυπηρέτησης αγροτών σε όλο το νομό.

«Ανοίξαμε τα γραφεία σε συνεργασία με τη GAIA Επιχειρείν, με σκοπό να εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους αγρότες. Τους ενημερώνουμε για οτιδήποτε τους αφορά και φυσικά για όλα τα αγροτικά προγράμματα», μας εξηγεί ο Εσάτ Χουσεΐν, ο οποίος αναφέρει ότι τα γραφεία είναι σχεδόν σε όλη τη Ροδόπη. Σε δυο σημεία στην Κομοτηνή (έναντι του ΙΚΑ και πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού), αλλά και σε Ίασμο, Σάπες, Αρριανά, Φιλύρα, Ασώματους και Ξυλαγανή, τα γραφεία εγγυώνται την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αγροτών, για όλη την ατζέντα θεμάτων που τους αφορούν: μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ, προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, βιολογική γεωργία, εγκατάσταση νέων γεωργών, σχέδια βελτίωσης, εξισωτική αποζημίωση, συμπλήρωση και τήρηση μητρώο αιγοπροβάτων, διαχείριση επιστροφής ΦΠΑ, συμπλήρωση και τήρηση μητρώου εισροών εκροών στα πλαίσια της πολλαπλής συμμόρφωσης, ανανέωση γεωτρήσεων, ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, ΚΤΕΟ ψεκαστικών, κα.

«Παντού στη Ροδόπη κάνουμε ό,τι μπορούμε! Συμβουλεύουμε τους αγρότες να προσέχουν τι δηλώνουν και τι υπογράφουν. Πρέπει να ελέγχουν όλα όσα υπογράφουν, γιατί γίνονται πολλά λάθη τα οποία πληρώνουν οι αγρότες», συμβουλεύει ο πρόεδρος. «Οι αγρότες έρχονται και με ρωτούν καθημερινά για τη νέα προσπάθεια και είναι πολύ ευχαριστημένοι», αναφέρει για την ανταπόκριση των αγροτών προς την προσπάθεια, η οποία συμπληρώνεται και από παρεμβάσεις έξω από τα γραφεία. «Για παράδειγμα έχουμε πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό και οι εργαζόμενοί μας βγαίνουν στα παζάρια όπου το μοιράζουν. Την Παρασκευή θα μοιραστούν στις Σάπες», εξηγεί ο Εσάτ Χουσεΐν.

Τα γραφεία είναι ανοιχτά και επισκέψιμα στους ενδιαφερόμενους καθημερινά, 8:00-15:00 αλλά και Σάββατο 8:00-13:30. Επίσης, έχουν δώσει και δυνατότητες εργασίας σε πολλά άτομα!

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί το «απαύγασμα» πολυετούς προσπάθειας για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας στρατηγικών δομών που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό αγροτικό τομέα.

Η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως κορωνίδα ανάκαμψης της Εθνικής Οικονομίας, δεν μπορεί παρά να προέλθει διαμέσου συντονισμένων και καλά οργανωμένων παρεμβάσεων. Έχοντας δημιουργήσει ένα πολυμετοχικό και αρραγές σχήμα, διαμορφώνει το στρατηγικό πλάνο ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια του κλάδου. Η σύμπραξη του παραγωγικού κλάδου, που μετοχικά εκπροσωπείται από σαράντα ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών και συνεταιριστικών οργανώσεων / εταιρειών, με τον τεχνολογικό και τον χρηματοοικονομικό τομέα, δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για τη αναγκαία στροφή που πρέπει να πάρει η ελληνική αγροτική πραγματικότητα.
Ο Έλληνας αγρότης αποκτά βήμα στην ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου.

Οι συνεταιριστικές οργανώσεις γνωρίζουν και αποτυπώνουν τις ανάγκες του παραγωγού, εναρμονίζοντάς τες στους στόχους και τις δυνατότητες της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς.

Η Τράπεζα Πειραιώς, ως η μοναδική τράπεζα με έντονη αγροτική δραστηριότητα και βασική μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ., είναι ο οικονομικός αρωγός της συγκεκριμένης παραγωγικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας, ενώ η Neuro Public, ως καινοτόμα και διαρκώς εξελισσόμενη εταιρεία πληροφορικής, δημιουργεί τις συνθήκες για την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και επιστημονικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα.


Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διαμορφώνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως του βασικού πυλώνα ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, παρέχοντας πληθώρα υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr