Μπαράζ κλοπών αγροτικών οχημάτων από χωριά της Ροδόπης | xronos.gr
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ

Μπαράζ κλοπών αγροτικών οχημάτων από χωριά της Ροδόπης

19/07/19 - 10:00

Η τελευταία κλοπή έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Παγούρια, προτίμηση στα οχήματα μάρκας Toyota Hilux έχουν οι δράστες

Απροστάτευτοι από τις ορέξεις κλεφτών που κινούνται από χωριό σε χωριό και αφαιρούν αγροτικά οχήματα και εξαφανίζονται, δηλώνουν άνθρωποι που ήδη έπεσαν θύματα της δράσης τους αλλά και συγχωριανοί τους που έμαθαν για τις κλοπές.

Η τελευταία κλοπή έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιουλίου και θύμα αυτής είναι ο Μεχμέτ Σαλήχ το αυτοκίνητο του οποίου εκλάπη μέσα από την αυλή του σπιτιού του στα Παγούρια. Προηγήθηκε προ ημερών μία ακόμη κλοπή αγροτικού οχήματος στον οικισμό Εργάνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» έχει καταγγελθεί ακόμη μία κλοπή οχήματος από χωριό του νομού μας.

Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται ότι έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στα οχήματα μάρκας Toyota Hilux, αφού τόσο στην περίπτωση της κλοπής στα Παγούρια όσο και σε αυτή στην Εργάνη αμφότερα τα οχήματα που εκλάπησαν ήταν της συγκεκριμένης μάρκας.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που γράφαμε στον «Χ» για την κλοπή αγροτικού οχήματος σημειώθηκε από τον οικισμό Κέχρο του Δήμου Αρριανών Ροδόπης. Τον περασμένο Μάρτιο εκλάπη έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει ήδη απευθύνει στην αστυνομία καταγγέλλοντας την κλοπή.

Τελευταίο θύμα των κλεφτών στο νομό Ροδόπης είναι ο κος Μεχμέτ Σαλήχ από τα Παγούρια, που είδε το αυτοκίνητό του να εξαφανίζεται σε μία νύχτα. Μερικές μέρες πριν την κλοπή το όχημα Toyota με πινακίδα ΚΟΖ 2661 τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Ο ιδιοκτήτης του ειδοποίησε μηχανικό, αλλά δεν κατέστη εφικτό να επιδιορθωθεί η βλάβη. Πρόθεσή του ήταν να το μετακινήσει σε συνεργείο, όμως δεν πρόλαβε. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιουλίου το αυτοκίνητο εκλάπη μέσα από την αυλή του.

Όπως μας κατήγγειλε ο ίδιος οι άγνωστοι δράστες έκοψαν τα σύρματα της αυλής και πήραν το αυτοκίνητο. Την ώρα της κλοπής ο κος Σαλή απουσίαζε αφού εργάζεται σε νυχτερινή εργασία. Όταν έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης διαπίστωσε την απώλεια του αυτοκινήτου. Ειδοποίησε την αστυνομία, από την οποία κλήθηκε να κάνει δήλωση κλοπής. Αυτό έκανε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, όμως μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς από την αστυνομία δεν πήγε επιτόπου στο σημείο της κλοπής για να συλλέξει στοιχεία σχετικά με αυτήν. Ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι σε περίπτωση που το όχημα βρεθεί θα τον ειδοποιήσουν.

Στην προσπάθειά του να βρει το αυτοκίνητό του ο κος Σαλήχ έφτασε μέχρι την Ξάνθη, ρώτησε όποιον μπορεί να είδε κάτι, αλλά απογοητευμένος δηλώνει ότι έχει χάσε την ελπίδα του να βρει το αυτοκίνητό του. Σε κάθε περίπτωση απευθύνει έκκληση σε όποιο το δει να καλέσει στο 694 500 70 25.

Πάνω από 80 οι κλοπές αγροτικών οχημάτων το 2014
Πρέπει να θυμίσουμε ότι περιπτώσεις κλοπής αγροτικών οχημάτων δεν είναι σημερινές. Το όχι και πολύ μακρινό 2014 είχε αποκαλυφθεί οργανωμένο έγκλημα 4 πίσω από τις κλοπές αγροτικών οχημάτων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είχε γίνει γνωστό αγροτικά φορτηγά από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ανάμεσά τους και ο νομός Ροδόπης, έκλεβε συστηματικά πολυμελής εγκληματική οργάνωση. Τότε είχαν εξιχνιαστεί 77 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων και στην συνέχεια σε αυτές είχαν προστεθεί άλλες επτά. 

Οι εμπλεκόμενοι εντόπιζαν και επέλεγαν τα αγροτικά οχήματα. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν οχήματα ενοικιαζόμενα ή ιδιοκτησίας των μελών ή συγγενικών τους προσώπων, τόσο για την κατόπτευση του χώρου και τον εντοπισμό των οχημάτων, όσο και ως προπομπούς και τσιλιαδόρους. Κατόπιν, έκλεβαν τα οχήματα, τα οποία μετέφεραν εκτός Eλλάδας, όπου ή τα διέλυαν σε ανταλλακτικά ή τα έθεταν σε κυκλοφορία με στοιχεία άλλων νόμιμων αυτοκινήτων. 

Μάλιστα σε έρευνα σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς και κινητήρες και πλαίσια αυτοκινήτων. 

Μετά τις τρεις νέες κλοπές αγροτικών οχημάτων στο νομό Ροδόπης, εφιστάται η προσοχή των ιδιοκτητών. Παράλληλα είναι σημαντικό να δράσει άμεσα η Αστυνομία προκειμένου να περιορίσει το ενδεχόμενο νέας κλοπής και να εντοπίσει τους δράστες και τα αυτοκίνητα που απώλεσαν λόγω της παράνομης δράσης τους άνθρωποι της περιοχής μας. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr