Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει γραφεία σε Ξάνθη Κομοτηνή | xronos.gr
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει γραφεία σε Ξάνθη Κομοτηνή

24/06/19 - 10:17
egkainia_graveioy_ovi.jpg

Σήμερα τα εγκαίνια στην Ξάνθη

Με στόχο την  καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθηθεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή και να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 το νέο Περιφερειακό Γραφείο του με έδρα την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του για την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη τη χώρα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) προχώρησε,μετά και την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης (ΔΣΒΒΑΜΘ) τον Ιανουάριο του 2019, και σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ).

Στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Γραφείου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα λειτουργήσουν δύο σημεία επαφής με το κοινό, το πρώτο στην Ξάνθη με έδρα στο Κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Βασ. Σοφίας 12) και το δεύτερο στην Κομοτηνή στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Στην εκδήλωση εγκαινίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη,χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Ευστάθιος Γιαννακίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος,ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Καθ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης,ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, και εκπρόσωποιπαραγωγικών καιεπιχειρηματικών φορέων.

Στο νέο γραφείο του ΟΒΙ μπορούν να απευθύνονται:

  • επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, 
  • ΜμΕ και startups
  • ερευνητές και ακαδημαϊκοί
  • ανεξάρτητοι εφευρέτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα καινοτόμο προϊόν (πατέντα), ένα πρωτότυπο σχέδιο (design), μία νέα μέθοδο παραγωγής ή μεταποίησης και επιθυμούν να την κατοχυρώσουν.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες του νέου Περιφερειακού Γραφείου στην Ξάνθη θα έχουν τη δυνατότητα:

  • να προμηθεύονται έντυπο πληροφοριακό υλικό για την προστασία των Εφευρέσεων και την καταχώριση των Βιομηχανικών Σχεδίων,καθώς και έντυπα κατάθεσης αιτήσεων για τίτλους προστασίας
  • να συζητούν με στέλεχος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τυχόν απορίες τους για τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης, τα τέλη, τη δυνατότητα Έρευνας μέσα από ΔΕ και Βιομηχανικά Σχέδια
  • να λαμβάνουν εξατομικευμένη βοήθεια σε θέματα προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης ερευνητικών αποτελεσμάτων
  • να λαμβάνουν πληροφόρηση σχετικά με τη δυνατότητα προστασίας των ευρεσιτεχνιών και τις διαφορετικές διαδικασίες αξιοποίησής τους
  • να συζητούν θέματα που αφορούν  στην προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • να ενημερώνονται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΒΙ στο κοινό του

Το αναπτυξιακό σχέδιο του ΟΒΙ για την προώθηση της καινοτομίας στο σύνολο της χώρας περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 συνολικά γραφείων – ένα ανά περιφέρεια – τα οποία θα λειτουργούν ως υπηρεσίες μιας στάσης, ως ΚΕΠ Διανοητικής Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Ήδη λειτουργούν Περιφερειακά Γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το ΗράκλειοΚρήτης και στο ΤΕΕ στην Αθήνα, τα οποία καλύπτουν τις αντίστοιχες Περιφέρειες, ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 18 Ιουνίου 2019 το Περιφερειακό Γραφείο του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο. Κατά το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει και το αντίστοιχο γραφείο στα Ιωάννινα.

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ):

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. OOBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO),για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr