Πλήθος συγγενών και φίλων είπαν το στερνό αντίο στον πρώην βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Αντωνιάδη | xronos.gr
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Πλήθος συγγενών και φίλων είπαν το στερνό αντίο στον πρώην βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Αντωνιάδη

21/01/20 - 10:00
24234235643-30.jpg

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών το γηραιότερο μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης

Απεβίωσε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Αντωνιάδης που ήταν και το γηραιότερο μέλος του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης. Σε ηλικία 99 ετών αποτελούσε μια ζωντανή ιστορία του τόπου όντας διαυγής μέχρι το τέλος.

Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στον ναό Ζωοδόχου Πηγής στα δημοτικά κοιμητήρια της Κομοτηνής όπου παρευρέθηκε πλήθος συγγενών και φίλων του Δημήτρη Αντωνιάδη. Σε κλίμα συγκίνησης αναγνώστηκε ο επικήδειος λόγος από τη μεγαλύτερη εγγονή Νίκη Αντωνιάδου όπου μεταξύ άλλων αποχαιρέτησε τον παππού της λέγοντας πως «κληρονομιά θα μείνουν οι ιδέες σου, τα πιστεύω σου και το όνομά σου».  Κλείνοντας τον επικήδειο ζήτησε να χαιρετήσει τη γιαγιά Νίκη (Αντωνιάδου) που έφυγε σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα.

Από όλη την οικογένεια του «Χ» θερμά συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Αντωνιάδη

Ήταν το παλαιότερο στέλεχος της Ένωσης Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε βουλευτής Ροδόπης της Ένωσης Κέντρου την περίοδο 1963 με 1967. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής το 1974, και θήτευσε ως διοικητής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης την περίοδο 1982 με 1985 επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα συλλυπητήριά τους μέσω ανακοινώσεων απέδωσαν ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr