«Πόρτα» στους βουλευτές Ροδόπης, γιατί δεν στηρίζουν την ένωση | xronos.gr
23η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

«Πόρτα» στους βουλευτές Ροδόπης, γιατί δεν στηρίζουν την ένωση

22/03/17 - 11:00
1234235356-1.jpg

Σφοδρή κόντρα μεταξύ Σταυρούλας Τζατζανά και Στάθη Κατρανίδη, αναφορικά με τη διοίκηση της ένωσης

Η 23η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, εκτός από σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης λόγω κεντρικής πολιτικής, ανέδειξε και ζητήματα ...κόντρας μεταξύ των αστυνομικών. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί και διήρκεσε αρκετές ώρες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.


ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Δεν κάλεσαν τους βουλευτές, και με το δίκιο τους, οι αστυνόμοι της Ροδόπης. Για την απόφαση αυτή, πληροφόρησε η πρόεδρος της ένωσης, Σταυρούλα Τζατζανά. «Αποφασίσαμε να μην καλέσουμε κανένα βουλευτή, γιατί το 2016 -όσες φορές κι αν απευθυνθήκαμε προς αυτούς- πήραμε μόνο ...διαβεβαιώσεις, δηλώσεις και υποσχέσεις. Όμως, αν και έγιναν κοινωνοί των προβλημάτων μας, δεν τα μετέδωσαν. Δεν αποδέχθηκαν ούτε την πρόσκλησή μας, αναφορικά με την απόδοση τιμής στους πεσόντες αστυνομικούς», εξήγησε.


Από την άλλη, παρόντες ήταν τόσο ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης νομού Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, αλλά κι εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Αστυνομίας.


ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ...ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της προέδρου Σταυρούλας Τζατζανά και του επικεφαλής του ΕΚΑ Ροδόπης Στάθη Κατρανίδη, αναφορικά με θέματα χρηστής ή μη διοίκησης της ένωσης. Οι δυο τους αντιπαρατέθηκαν σφοδρά, με το μοναδικό συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε με ασφάλεια είναι πως ...αν δεν υπάρχει κοινή πλεύση ούτε σε αυτό το επίπεδο, τότε οι αστυνόμοι της Ροδόπης δύσκολα θα καταφέρουν να διεκδικήσουν συλλογικά τα σημαντικά τους αιτήματα.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός για το προηγούμενο έτος, αλλά και οριστικοποιήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο των αγώνων που θα μεθοδεύσουν οι αστυνομικοί. 


«Χρόνο με τον χρόνο χάνουμε τα κεκτημένα μας. Πρέπει να αποκτήσουμε παλμό. Οι αγώνες δεν κερδίζονται με ...σέλφι!», ανέδειξε σημειολογικά η πρόεδρος, για να μιλήσει για την ατζέντα αιτημάτων των αστυνομικών, που σχετίζονται με την αξιοκρατική είσοδο των αστυνόμων στις σχολές, την ισότιμη μεταχείρισή τους από την πολιτεία σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους (π.χ. άδειες, επιδόματα), αλλά και γενικά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση και η έλλειψη εξοπλισμού.


Ταυτόχρονα, μίλησε για τις επιτυχίες της ένωσης, κορυφαία από τις οποίες φαίνεται να είναι η «διοχέτευση» 32 αστυνομικών στους δρόμους. Το παραπάνω έγινε εφικτό, αφενός με την ενίσχυση της Ροδόπης με 18 αστυνομικούς, κι αφετέρου με τη διακοπή φρούρησης του δικαστικού μεγάρου -όπου απασχολούνταν 4 αστυνομικοί- και τη διακοπή 24ωρης φύλαξης του γενικού καταστήματος κράτησης -όπου απασχολούνταν 10 αστυνομικοί, το βάρος των οποίων είχαν επωμιστεί οι αστυνόμοι Ροδόπης. Παράλληλα, αναλύθηκαν κι άλλα θέματα, όπως η συνεχής ενημέρωση των τοπικών «αρχόντων» για τα προβλήματα του κλάδου, η -μετά από παρέμβαση της ένωσης- χορήγηση στολών κυανού χρώματος στους δόκιμους αστυφύλακες, κ.ά.


Οι προτάσεις που οριστικοποιήθηκαν αφορούν σε τομείς που «πονάει» η αστυνομία, και χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες. Πρώτον, αίτημα είναι η διατήρηση των υπηρεσιών δηλαδή να παραμείνουν ως έχουν τα ΑΤ Κομοτηνής-Σαπών-Φιλύρας, το ΤΤ Κομοτηνής, τα ΤΣΦ Σαπών-Ιάσμου και ο ΑΣ Οργάνης, στις έδρας που λειτουργούν σήμερα και με την υφιστάμενη εδαφική αρμοδιότητα. Δεύτερον, αίτημα είναι η κατάργηση των ΑΣ Νέας Καλλίστης-Ιάσμου-Ξυλαγανής και ίδρυση ΑΤ με προτεινόμενη έδρα την Αίγειρο Ροδόπης, για οικονομικούς λόγους, η κατάργηση του ΤΑ Κομοτηνής και ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κομοτηνής, η στέγαση των υπηρεσιών του ΑΤ Σαπών και του ΤΣΦ Σαπών, ο προσδιορισμός οργανικών θέσεων για τη λειτουργία των ομάδων ΔΙΚΑΣ και ΟΠΚΕ, η απαλλαγή της διεύθυνσης Ροδόπης από την ενίσχυση της ΔΑ Ορεστιάδας στα πλαίσια του σχεδίου Ασπίδα και νήσων Αιγαίου. Τρίτον, αίτημα είναι η χορήγηση στη ΔΑ Ροδόπης τουλάχιστον 10 έγχρωμων και 2 συμβατικών περιπολικών οχημάτων, ενός σκύλου ανίχνευσης ανθρώπων σε κάθε ΤΣΦ, 150 ελαφρών αλεξίσφαιρων γιλέκων, κ.ά. Επιπλέον, στα θετικά, αναμένεται η ίδρυση και λειτουργία παιδικού σταθμού που θα αφορά σε παιδιά αστυνομικών.


Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για λοιμώδη νοσήματα - πρόληψη αυτών από την αστυνομική διευθύντρια (ΥΓ) Σοφία Τσουλιάγκα, και ενημέρωση για θέματα οικονομικά - ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά από τον τμηματάρχη του 4ου Τμήματος της Διεύθυνσης Οικονομικών Α.Ε.Α. αστυνομικό υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Πλατιά.


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ
Εκτός από το αμιγώς απολογιστικό μέρος, απονεμήθηκαν βραβεία σε αστυνομικούς, τιμής ένεκεν του έργου τους. Επίσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για του ήρωες αστυνόμους, που «έπεσαν» την ώρα του καθήκοντος.


Αναλυτικά, βραβεύτηκε το μέλος της ένωσης Στυλιανή Σφεκτοπούλου για τη δράση στην Μ.Κ.Ο. «Γιατροί Καρδιάς», και ο ειδικός φρουρός Γιώργος Μυστρίδης, διότι το Μάιο του 2016, υπηρετώντας στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ταξί στην περιοχή του Βύρωνα Αττικής, δέχτηκε πυροβολισμό από τους επιβαίνοντες δράστες ένοπλων ληστειών σε φαρμακεία, ενώ στην συνέχεια καταδίωξε και συνέλαβε έναν από αυτούς. Ο ίδιος είχε τιμηθεί από το Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. την 20η Οκτωβρίου 2016 με το «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας».


Επίσης, βραβεύτηκαν οι: Γιάννης Παχούμης, Θανάσης Σεϊτανίδης, Παναγιώτης Καρταλάκης, Χρήστος Σμυλάνης, Σοφία Σεβδυνίδου, Σταύρος Τερζής, Θανάσης Μούρος, Δημήτρης Κατσαντώνης, Αλέξανδρος Σμάλης, Γιώργος Τσπαμόπουλος, Γιώργος Δημόπουλος, Βαγγέλης Κώνστας, για την προσφορά τους στον τόπο.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr