Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο αγρότης - Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου | xronos.gr
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο αγρότης - Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου

31/10/18 - 10:00

Θεόδωρος Αγγλιάς: “Θα αναζητηθούν ευθύνες της Αστυνομίας”

Την ίδια τύχη με τους δύο αστυνομικούς μοιράστηκε και ο αγρότης από τον Έβρο που φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών και είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη.

Μετά από την προθεσμία που είχε λάβει, ο αγρότης, χθες (Τρίτη) απολογήθηκε στην ανακρίτρια της Αλεξανδρούπολης και “με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ο κατηγορούμενος της υπόθεσης που γνωρίζετε κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί προσωρινά στις φυλακές”, είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισής του και δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Αγγλιάς.

Συνολικά και οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και αναμένεται να οδηγηθούν σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας, έως ότου οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους. Πάντως, δεν θα μεταφερθούν στην Κομοτηνή, καθώς η εδώ φυλακή είναι μάλλον υπερπλήρης - ειδικά από κρατούμενους που κατηγορούνται για το ίδιο ή παρεμφερή αδικήματα με τους τρεις συλληφθέντες.


Θεόδωρος Αγγλιάς: “Θα αναζητηθούν ευθύνες της Αστυνομίας”
Ενώ σε πρώτη ανάγνωση, φαίνεται ότι η υπόθεση “έχει τακτοποιηθεί”, υπό την έννοια ότι έχει τροχιοδρομηθεί στην δικαστική οδό, τα πράγματα μάλλον δεν είναι έτσι. Η απολογία του τρίτου κατηγορούμενου ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για τη διερεύνηση ενός άλλου σκέλους της υπόθεσης, που έως τώρα δεν είχε διερευνηθεί.

Χαρακτηριστικά, ο κος Αγγλιάς είπε ότι “θα γίνει προσπάθεια για να αναζητηθούν ευθύνες και στην Αστυνομία” και εξήγησε τον ισχυρισμό του: "Παρακολουθούνται  (εν. οι κατηγορούμενοι) ότι πράττουν πράξεις εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και επιτρέπουν (εν. οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν) μία έλευση λαθρομεταναστών, δεύτερη, τρίτη -παρακολουθούν, ξέρουν ότι γίνεται- τέταρτη, πέμπτη, φτάνουμε στις σαράντα και αφήνουνε να διαπράττονται αυτά τα αδικήματα ενώ θα μπορούσανε να είχαν κάνει σύλληψη με τις πρώτες-δεύτερες (εν. διελεύσεις) επ’ αυτοφώρω και να λήξει το θέμα για να αποτραπούν άλλες παράνομες πράξεις. Εδώ λοιπόν έχει μία ευθύνη η αστυνομία γιατί τραβάει για πολύ μεγάλο διάστημα αυτές τις πράξεις και δεν τις κόβει".

Κατά την άποψη του νομικού, η υπόθεση θα μπορούσε να είχε λήξει πολύ νωρίτερα και με λιγότερες συνέπειες για τους κατηγορούμενους, αλλά και για την ίδια την υπόθεση - τουτέστιν αυτή η καθυστέρηση πρέπει να διερευνηθεί και αυτό θα γίνει από ανώτατους δικαστικούς - ενδεχομένως και του Αρείου Πάγου.


Προς αίτηση αποφυλάκισης ο τρίτος κατηγορούμενος
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ίδιο τον κατηγορούμενο πάντως, “δήλωσε τη μεταμέλεια του εξ υπ αρχής, δέχτηκε ένα μέρος των πράξεων και πολλές τις αντέκρουσε” είπε ο κος Αγγλιάς και ανέφερε επίσης ότι ο πελάτης του σκέφτεται σοβαρά την προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης ή και την αίτηση αποφυλάκισης σε δεύτερο χρόνο.

“Έχει δικαίωμα και προσφυγής κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, αλλά αργότερα και (δικαίωμα) αίτησης στο Συμβούλιο για να βγει με περιοριστικούς όρους, διότι αντιμετωπίζει -όπως δήλωσε και με έγγραφα- προβλήματα υγείας και οικονομικά πολλά και εν πάση περιπτώσει δήλωσε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε θα επαναλάβει τις πράξεις και αυτό τώρα θα το κρίνει το Συμβούλιο ή αργότερα το δικαστήριο” είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Η παρακολούθηση των τριών είχε ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου 2018 και η σύλληψή τους είχε γίνει στις 25 Οκτωβρίου. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr