Προς κλείσιμο το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες; | xronos.gr
ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Προς κλείσιμο το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες;

22/12/18 - 10:00

Το θέμα είχε αναδείξει πρώτα ο "Χ" στις αρχές Νοεμβρίου, στο φως η επιστολή του δημάρχου Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη

"Λουκέτο στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε Σάπες και Ίασμο, φοβούνται οι δήμαρχοι των δύο Δήμων, φόβο που εξέφρασαν στην χθεσινή σύσκεψη με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Οι δήμαρχοι Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και Ιάσμου Καδή Ισμέτ εξέφρασαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων της Εθνικής στις δύο κωμοπόλεις και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών". Αυτά έγραφε ο "Χ" στις 6 Νοεμβρίου και δυστυχώς το ζήτημα του παραρτήματος της Εθνικής τράπεζας στις Σάπες, ανακινείται, καθώς στο φως ήρθε η επιστολή του δημάρχου Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη προς την διοίκηση της τράπεζας κιόλας από τον Οκτώβριο, με θέμα "το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος θα βρει την τοπική κοινωνία απέναντι σε όλους όσους το αποφασίσουν".

Η επιστολή Σταυρίδη
"Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες φήμες που θέλουν την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρά στο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στις Σάπες μέχρι το τέλος του έτους. Παρότι δεν θα έπρεπε λογικά να ασχολούμαστε με φήμες, η πρόσφατη εμπειρία του τόπου μας που αποψιλώθηκε ραγδαία από υπηρεσίες και όχι μόνο κάνει την δημοτική αρχή να μην αφήνει τίποτα χωρίς διερεύνηση.

Ο Δήμος Μαρώνειας - Σαπών, ένας μικρός ακριτικός Δήμος στην Ροδόπη κατοικούμενος από ντόπιους χριστιανούς, μειονοτικούς συμπολίτες και πρόσφυγες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην έδρα τους τις Σάπες προ 30ετίας περίπου έχει ιδιαιτερότητες που σας είναι πιστεύω γνωστές. Επίσης κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στον πίνακα της δημοσιοοικονομικής δυσπραγίας στην Θράκη με έναν στους 7 κατοίκους του να είναι ενταγμένος στα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι οι συνδημότες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Να σημειωθεί ότι οι Σάπες έδρα του Δήμου μας και ουσιαστικά το κέντρο της ανατολικής Ροδόπης έχουν αποψιλωθεί από νευραλγικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν καταργηθεί όπως το Ειρηνοδικείο, η Δ.Ο.Υ., οι μοριοδοτήσεις των σχολείων έχουν αλλάξει και δεν καθίστανται πλέον ελκυστικά σε εκπαιδευτικούς κ.ά. που έχουν πλήξει την τοπική οικονομία στερώντας της πόρους αλλά κυρίως προσωπικό το οποίο εργάζονταν σε αυτές και συνεισέφερε πολλαπλά στον τόπο μας. Η Εθνική Τράπεζα στις Σάπες είναι μία τράπεζα που ο κόσμος αγαπά και εμπιστεύεται και αυτό επιβεβαιώνεται από την κίνηση του υποκαταστήματος καθημερινά. Το συγκεκριμένο δε υποκατάστημα εξυπηρετεί περίπου 36.000 κατοίκους, ολόκληρη την Ανατολική Ροδόπη και τα ορεινά μας χωριά. Εξυπηρετεί δηλαδή τους δημότες αλλά και τους κατοίκους (στρατιωτικούς, υπαλλήλους κ.ά.) των Δήμων Μαρώνειας Σαπών και Αρριανών.

Θεωρούμε λοιπόν αδιανόητο να κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας που εξυπηρετεί αποδεδειγμένα τόσους ανθρώπους. Μάλιστα θα περιμέναμε τα αντίθετο ακριβώς. Θέλω να πιστεύω ότι οι φήμες που κυκλοφορούν είναι παντελώς ανυπόστατες και η Τράπεζά σας δεν προτίθεται να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στις Σάπες εξέλιξη που θα ήταν πραγματικά καταστροφική για τον τόπο μας. Ενώ θα πλήξει και την εικόνα της Εθνικής Τράπεζας σε μία άκρως ανταγωνιστική εποχή".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr