Σαμαρείτες από την Κομοτηνή παρείχαν υγειονομική κάλυψη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας | xronos.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σαμαρείτες από την Κομοτηνή παρείχαν υγειονομική κάλυψη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

11/11/19 - 12:44

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας

Με πενταμελή αποστολή Σαμαρειτών έδωσε το «παρών» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού της Κομοτηνής. Εκεί παρείχαν υγειονομική κάλυψη καθώς και τις πρώτες βοήθειες σε δρομείς που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η αποστολή τους ξεκίνησε από το Σάββατο και τελείωσε τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι ο διεθνής ετήσιος αγώνας μαραθωνίου της Ελληνικής πρωτεύουσας και αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας. Διεξάγεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου. Φιλοξενείται στην κλασσική διαδρομή των 42.195μ με εκκίνηση από την πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας.

Για την ιστορία την πρωτιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο κέρδισε ο Κενυάτης John Kipkorir Komen με χρόνο 2:16:34. Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Γκελαούζος κατάφερε να τερματίσει τρίτος με χρόνο 2:19:02. Με αυτή την επίδοση κατάφερε να γίνει ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών, παίρνοντας παράλληλα και  την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr