Συνέχεια στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού | xronos.gr
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΠΑΛΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED

Συνέχεια στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού

19/07/19 - 10:00
324234536-7.jpg

Διαγωνισμός 40.000 ευρώ για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED για συγκεκριμένο αριθμό στηλών φωτισμού

Συνέχεια στην εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω της σταδιακής αντικατάστασης των λαμπτήρων παλιού τύπου με λαμπτήρες LED, δίνει απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Κομοτηνής. Η Επιτροπή προχώρησε στην κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών για τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την δημόσια σύμβαση με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού του Δήμου Κομοτηνής με την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED». Πρόκειται για ένα διαγωνισμό 40.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED για συγκεκριμένο αριθμό στηλών φωτισμού.

Ο Δήμος Κομοτηνής, σε αντίθεση με άλλους γειτονικούς Δήμους, όπως ο Ίασμος, που υπέγραψε σύμβαση δανεισμού για τις εργασίες τοποθέτησης 1.027 ολοκαίνουργιων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED τελευταίας γενιάς και 3.508 λαμπτήρων στους δρόμους του Καλλικρατικού Δήμου, επέλεξε να ακολουθήσει την οδό της αγοράς λαμπτήρων LED, με τους οποίους αντικαθιστά τους συμβατικούς λαμπτήρες που καίγονται. 

Μέχρι σήμερα να έχει αναβαθμιστεί πάνω από το 50% των λαμπτήρων στην πόλη και τους οικισμούς. Ταυτόχρονα όλα τα έργα που δημοπρατούν που αφορούν ενίσχυση οδοφωτισμού και νέα φώτα, είναι με προδιαγραφές LED.

Και ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρία την παροχή υπηρεσιών για την διερεύνηση της σκοπιμότητας αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου, με την χρήση φωτιστικών αυξημένης ενεργειακής απόδοσης και την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου της λειτουργίας και της συντήρησής τους.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr