Συνεχίζονται οι παράνομες διακινήσεις μεταναστών στη Ροδόπη από ημεδαπούς και αλλοδαπούς | xronos.gr
ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Συνεχίζονται οι παράνομες διακινήσεις μεταναστών στη Ροδόπη από ημεδαπούς και αλλοδαπούς

30/06/20 - 10:00

Άλλες δύο περιπτώσεις έγιναν γνωστές από την ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 26/06, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 3 ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους τρεις δράστες να επιβιβάζουν σε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 12 μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε αγροτική έκταση της Ροδόπης. Ακολούθως, ο ένας από τους διακινητές, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες στην ενδοχώρα, ενώ οι άλλοι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Την επομένη, συνελήφθη βραδινές ώρες της 27/28-6-2020 στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες. 

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στο ύψος του κόμβου Ιάσμου ο οδηγός εξήλθε από την Εγνατία Οδό, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr