Βουβή περιοδεία στην Ροδόπη του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή | xronos.gr
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ – ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΥΝ – ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ

Βουβή περιοδεία στην Ροδόπη του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

02/07/19 - 10:00
234235432-27_0.jpg

Δεν χρειάστηκε να πει λέξη προκειμένου να κάνει αίσθηση, έντονο το παρασκήνιο της παρουσίας του στη Ροδόπη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές – Μία μέρα μετά ξέσπασε ξανά το Μακεδονικό

Βουβή ήταν η περιοδεία του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ολημερίς το Σάββατο 29 Ιουνίου βρέθηκε στο νομό Ροδόπης. Η περιοδεία του ξεκίνησε από την Κομοτηνή, όπου γύρω στις 11 το πρωί κατέφτασε στη Λέσχη Κομοτηναίων. Εκεί τον περίμενε ο τέως υπουργός και υποψήφιος βουλευτής ν. Ροδόπης με τη Νέα Δημοκρατία Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθώς και στελέχη και φίλοι, αλλά και παλιοί φίλοι, της ΝΔ, για να συνομιλήσουν με τον τέως πρωθυπουργό.

Ο κος Καραμανλής διήλθε του πεζοδρόμου της Βενιζέλου, χαιρετώντας τον κόσμο, για να καταλήξει στο παραδοσιακό καφενείο «Φίλαθλος», όπου τον υποδέχθηκαν πολίτες, καθώς και επιτελικά στελέχη της ΝΔ, όπως περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιος, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης, πρόεδρος ΕΒΕΡ Αντ. Γραβάνης, υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Β. Ελευθεριάδου, και άλλοι. Εκεί συζήτησε κυρίως με τους γηραιότερους φίλους της ΝΔ, ενώ κατόπιν – μετά από μία σύντομη στάση στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ επί της πλατείας Ειρήνης – κατέληξε στο καφέ Avant Garde, όπου συναντήθηκε με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Η περιοδεία του συνεχίστηκε κατά σειρά σε Φανάρι, Διαλαμπή, Ξυλαγανή. Και στις τρεις του αυτές επαφές συνοδευόταν από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στενά, όταν ήταν ο κος Καραμανλής πρωθυπουργός.

Ως είθισται, πάντως, ο τέως πρωθυπουργός δεν θέλησε να πει «λέξη» σε κανένα ΜΜΕ, παρόλα αυτά οι επαφές του έκαναν αίσθηση, καθώς μεταφράστηκαν από πολλούς ως ευθεία στήριξη στο πρόσωπο του Ευριπίδη Στυλιανίδη για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ροδόπης.

Δηλώσεις έκανε ο Ευρ. Στυλιανίδης
Κάτω από το εκλογικό του κέντρο, πάντως, εκεί όπου υποδέχθηκαν επίσης στελέχη και φίλοι τον κο Καραμανλή, δηλώσεις έκανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σε ερώτηση του «Χ» για το εάν η παρουσία Καραμανλή σημαίνει ευθεία στήριξη στο πρόσωπό του – καθώς πέρασε μόνο από το δικό του εκλογικό κέντρο άλλωστε – απάντησε το λιτό «ο λαός θα κρίνει», ενώ στις υπόλοιπες τοποθετήσεις του είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη η χαρά μας να υποδεχόμαστε στην Ροδόπη τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Για όσα έκανε για τον τόπο μας του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί στάθηκε δίπλα μας σε δύσκολες στιγμές και μας βοήθησε να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι. Ελπίζουμε στις ημέρες που έρχονται – και με την δική του συμπαράσταση – να φτάσουμε την Ροδόπη, την Θράκη και την Ελλάδα εκεί όπου της αξίζει», και μετέφερε ξανά το μήνυμά του για «ισχυρή εκπροσώπηση (σ.σ. στη Ροδόπη) κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ενότητα δυνάμεων και αγώνα που έχει σχέδιο, στόχο και συμπαράταξη όλων».

Το Μακεδονικό …μία μέρα αργότερα
Μία μετά την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στην Κομοτηνή, πάντως, ήρθε το όνομά του στο προσκήνιο – πανελλαδικά – μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο». 

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή έγινε πρόταση για διπλή ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια», τον Απρίλιο του 2005, για το όνομα της γειτονικής χώρας. Η αποκάλυψη αυτή έφερε μπαράζ αντιδράσεων ένθεν και ένθεν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προκαλεί δημόσια τη ΝΔ να πάρει στάση επί του θέματος κάνοντας λόγο για υποκρισία και μικροκομματικούς λόγους πίσω από τις διαμαρτυρίες, ενόσω η ΝΔ υπογραμμίζει ότι το επίμαχο έγγραφο δεν αναφέρεται σε ελληνική πρόταση, αλλά πρόταση του Μάθιου Νίμιτς.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr