Το αδιαχώρητο επικράτησε στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου | xronos.gr
ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου

30/01/19 - 10:00
2343256-62.jpg

Το αδιαχώρητο επικράτησε και φέτος στην κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Έβρου, που έγινε στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το παρών στην εκδήλωση, που αποτελεί θεσμό για το Επιμελητήριο του Έβρου έδωσαν δεκάδες μέλη του, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών.

Στόχος 2019: Η λειτουργία της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας
Αιχμή του δόρατος στα σχέδια του Επιμελητηρίου για το 2019 είναι η έναρξη της λειτουργίας της Δομής Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, η οποία εγκρίθηκε στο τέλος του 2018. «Η λειτουργία της Δομής αποτελεί ένα όραμα για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου», σχολίασε ο κος Τοψίδης, που κάνοντας και έναν μικρό απολογισμό δράσεων του ΕΒΕ για τη χρονιά που πέρασε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΕΒΕ δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο στέκεται αρωγός στους κοινωνικούς φορείς της περιοχής παραχωρώντας την αίθουσα του, την οποία χρησιμοποίησαν πάνω από 10.000 άτομα στις εκδηλώσεις που έγιναν τη χρονιά που πέρασε.

Χριστόδουλος Τοψίδης: "Θα επιβιώσουμε παρά το εχθρικό περιβάλλον"
Στην ομιλία του, ενώπιον των συνδαιτυμόνων, ο πρόεδρος του φορέα Χριστόδουλος Τοψίδης, αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον της Θράκης, το οποίο δεν είναι φιλικό για τις επιχειρήσεις, με έμφαση στη διασυνοριακότητα που προκαλεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω της μεγάλης διαφοράς των φορολογικών συντελεστών στις όμορες χώρες, αλλά και την εγχώρια "επιθετική" όπως είπε πολιτική της κυβέρνησης κατά των επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά, το Επιμελητήριο παρουσίασε μία δέσμη προτάσεων, που αν εφαρμοστούν, σημείωσε ο κος Τοψίδης, θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις, ώστε να πετύχουν την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Αυτές περιγράφηκαν ως εξής:

  • Δημιουργία σταθερού φορολογικού συστήματος με χαμηλό - κατά περίπτωση συντελεστή.
  • Αύξηση της ρευστότητας
  • Χρήση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την αύξηση της ρευστότητας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων για start up και καινοτόμες επιχειρήσεις
  • Εξωδικαστικές ρυθμίσεις οφειλών
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
  • Αντιμετώπιση παραεμπορίου, που για την Περιφέρεια ΑΜΘ αποτελεί "μάστιγα"

Από το βήμα της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Δημήτρης Ρίζος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βραβεύθηκαν μία σειρά από τοπικές επιχειρήσεις για την προσφορά τους σε διάφορους τομείς.

Η «Αναδρομή» στην ιστορία
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Λευκώματος που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Επιμελητήριου Έβρου και φέρει τον τίτλο "Επιμελητήριο Έβρου Αναδρομή στην ιστορία". 

Το Επιμελητήριο ιδρύθηκε το 1921 και η «Αναδρομή» είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια παρουσίασης της ιστορικής του διαδρομής, που είναι παράλληλη με την αναπτυξιακή πορεία της Αλεξανδρούπολης.

Την έρευνα για το υλικό και την επιμέλεια του λευκώματος έκανε ο Γιάννης Κουκμάς.

Το λεύκωμα διατίθεται και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.evroschamber.gr/anadromi/

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr