Δεν δόθηκε παράταση για το Κτηματολόγιο | xronos.gr
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν δόθηκε παράταση για το Κτηματολόγιο

02/11/19 - 9:00

Πάντως αναμένεται να εκφραστούν φωνές που θα ζητούν την «αναβίωση» της καταληκτικής ημερομηνίας

Ο Οκτώβριος μάς αποχαιρέτησε, και μαζί του εξέπνευσε και η καταληκτική ημερομηνία Κτηματογράφησης του υπόλοιπου νομού Ροδόπης. Μετά από σειρά παρατάσεων, δεν δόθηκε κι άλλη παράταση για το Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να λήγει στις 31/10. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ», περί του 70% ήταν όσοι έσπευσαν εμπρόθεσμα να τακτοποιήσουν την περιουσία τους, ωστόσο ιδιοκτήτες ακινήτων διακινούν ότι το ποσοστό αυτό είναι πιο μικρό.

Θυμίζουμε ότι το Κτηματολόγιο αφορά το υπόλοιπο του νομού Ροδόπης, δηλαδή περιλαμβάνει τις περιοχές: Άγιοι Θεόδωροι, Αμαξάδες, Αμάραντα, Αμβροσία, Άρατος, Αρίσβη, Αρριανά, Ασώματοι, Γρατινή, Θρυλόριο, Ίασμος, Ίμερος, Κάλχας, Καρυδιά, Κέχρος, Κόσμιο, Κρωβύλη, Λοφάριο, Μαρώνεια, Μίρανα, Νέα Καλλίστη, Νέα Σάντα, Νέο Σιδηροχώρι, Ξυλαγανή, Οργάνη, Πάνδροσος, Πελαγία, Πολύανθος, Προσκυνητές, Σάλπη, Σάπες, Στρύμη, Σώστης, Φανάρι, Φιλύρα (και όλους τους μικρότερους οικισμούς που «υπάγονται» σε αυτές τις περιοχές).

Πάντως, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να εκφραστούν «φωνές» που θα ζητούν την αναβίωση της καταληκτικής ημερομηνίας του Κτηματολογίου ή έστω το να μην επιβληθούν πρόστιμα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις. Τέλος, να σημειωθεί για μία ακόμη φορά, ότι όσοι δεν δήλωσαν εμπρόθεσμα τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο, δεν σημαίνει ότι τις χάνουν, αντιθέτως καλούνται να τις δηλώσουν εκπρόθεσμα, απλώς –το πιθανότερο- να τους επιβληθεί το οριζόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr