Δυναμικότητας 600 κρατουμένων οι νέες φυλακές Δράμας | xronos.gr
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δυναμικότητας 600 κρατουμένων οι νέες φυλακές Δράμας

20/06/20 - 10:00

Διαχρονική η ελπίδα αποσυμφόρησης των φυλακών Κομοτηνής από το νέο σωφρονιστικό κατάστημα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου παρέστη στη τελετή παραλαβής των εγκαταστάσεων του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.

Τον υφυπουργό στη τελετή παράδοσης συνόδευαν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα από τα καλύτερα που διαθέτουμε ως Σωφρονιστικά Καταστήματα, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, φιλοδοξία είναι το νέο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας να καταστεί ένα «σχολείο» για την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο.

Σημειώνεται ότι το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, με χωρητικότητα 600 ατόμων, ενώ προβλέπεται να απασχοληθούν 258 υπάλληλοι. Θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων παροχών- πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και πολλαπλές εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Άξιο αναφοράς είναι πως διαχρονικά αναμένεται το άνοιγμα των φυλακών Δράμας, με την ελπίδα της αποσυμφόρησης και των φυλακών Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr