Ενδιαφέρον από τη Ροδόπη για ρύθμιση οφειλών προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία | xronos.gr
ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον από τη Ροδόπη για ρύθμιση οφειλών προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

25/05/19 - 10:00

Προθεσμία μέχρι τις 28 Ιουνίου έχουν 3,9 εκατ. φορολογούμενοι για να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την εφορία

Το ενδιαφέρον πολιτών στο νομό Ροδόπης για τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με δόσεις, επιβεβαιώνει ο Θεόδωρος Σαββάκης πρόεδρος συλλόγου λογιστών Ροδόπης και μέλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών. Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που άνοιξαν αυτήν την εβδομάδα, με διαφορά δύο ημερών, για τη ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα Ταμεία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα ευνοϊκά μέτρα.

Προθεσμία μέχρι τις 28 Ιουνίου για ρύθμιση στην Εφορία
Προθεσμία μέχρι τις 28 Ιουνίου έχουν 3,9 εκατ. φορολογούμενοι για να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την εφορία. Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις «τρέχει» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και οι οφειλέτες θα πρέπει να αποφασίσουν για το εάν θα υπαχθούν ή όχι. Στη ρύθμιση υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31/12/2018. Προαιρετικά ο οφειλέτης θα μπορεί να εντάξει στη ρύθμιση και ρυθμισμένες με τις πάγιες ρυθμίσεις οφειλές (12-24 δόσεις), οφειλές από ρυθμίσεις λόγω φυσικών καταστροφών και οφειλές που είναι σε αναστολή. Για να μπει κάποιος στη ρύθμιση, θα πρέπει να έχει υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την τελευταία 5ετία (φορολογικό έτος 2013-2017). Αν δεν ήταν υπόχρεος για κάποιο ή κάποια έτη, το δηλώνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Προθεσμία μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για ρύθμιση σε Ασφαλιστικά Ταμεία
Κινητικότητα καταγράφεται και για την ρύθμιση των 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ, που άνοιξε την Τετάρτη 22 Μαΐου. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 24ώρου της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, έχουν υποβληθεί 10.000 αιτήσεις μη μισθωτών για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση και έγιναν 1.500 ρυθμίσεις εργοδοτών. Επίσης, έχουν γίνει 60.000 επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στο πρώτο στάδιο υποβάλλεται το αίτημα για προσδιορισμό ή και επανυπολογισμό των οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr). Στο δεύτερο στάδιο υποβάλλεται το οριστικό αίτημα στον σύνδεσμο του ΚΕΑΟ που βρίσκεται επίσης στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ και καθορίζεται ο αριθμός των δόσεων.

Το γεγονός ότι οι δόσεις για τα νομικά πρόσωπα δεν ξεπερνούν τις 36 σε ειδικές περιπτώσεις ή διαφορετικά 24 δόσεις, επισήμανε ο Θεόδωρος Σαββάκης πρόεδρος συλλόγου λογιστών Ροδόπης κάνοντας λόγο για λίγες δόσεις. 

Επίσης ο κος Σαββάκης αναδεικνύει ότι για να ενταχθεί κάποιος σε αυτήν την ρύθμιση πρέπει να πληρώσει μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα που έχεις υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.  

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση υποβάλλεται άπαξ έως 30/9/2019.

Και στις δύο παραπάνω ρυθμίσεις δεν υπάγονται χρέη που δημιουργήθηκαν εντός του 2019. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr