Φοβούνται για λουκέτο στα υποκαταστήματα Εθνικής Τράπεζας σε Σάπες και Ίασμο | xronos.gr
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φοβούνται για λουκέτο στα υποκαταστήματα Εθνικής Τράπεζας σε Σάπες και Ίασμο

06/11/18 - 10:00
23423543-2.jpg

Ήδη έκλεισε το υποκατάστημα Εθνικής στην οδό Ηροδότου στην Κομοτηνή

"Λουκέτο" στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε Σάπες και Ίασμο, φοβούνται οι δήμαρχοι των δύο Δήμων, φόβο που εξέφρασαν στην χθεσινή σύσκεψη με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Οι δήμαρχοι Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και Ιάσμου Καδή Ισμέτ εξέφρασαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων της Εθνικής στις δύο κωμοπόλεις και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. 

Στην Κομοτηνή ήδη έκλεισε το υποκατάστημα Εθνικής στην οδό Ηροδότου, μεταφέροντας τις υπηρεσίες του στο κεντρικό κατάστημα. Οι τελευταίες πληροφορίες που αφορούν στον τραπεζικό κλάδο αναφέρουν ότι οι τράπεζες στην χώρα μας καλούνται να προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους κατά οχτώ χιλιάδες υπαλλήλους (από 47.500 σήμερα), μετά από συστάσεις του Εποπτικού Ευρωπαϊκού μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προκειμένου να μειώσουν δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη. Καλούνται να επενδύσουν άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Οι αποχωρήσεις οχτώ χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων θα οδηγήσουν παράλληλα τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στο να βάλουν λουκέτο σε τουλάχιστον 800 υποκαταστήματα του τραπεζικού τους δικτύου (από 1.972 στα τέλη του 2017) έτσι ώστε να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το λειτουργικό τους κόστος, και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Ως "όχημα" για τις επερχόμενες αλλαγές στη λειτουργία τους αποτελεί η είσοδος στη νέα ψηφιακή εποχή μιας και ήδη έχει περιοριστεί κατά πολύ η παρουσία των πελατών τους στα γκισέ.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr