Η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα επισκευάσει το οδικό δίκτυο Ροδόπης και Έβρου | xronos.gr
ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα επισκευάσει το οδικό δίκτυο Ροδόπης και Έβρου

20/02/19 - 10:00
342354365-10.jpg

Με αυτόν τον τρόπο χρυσώνει το χάπι των διοδίων που... πολλαπλασιάζονται 

Το "πράσινο φως" από το υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο έχει αποστείλει το σχετικό τεχνικό δελτίο, περιμένει η Εγνατία Οδός Α.Ε. για τη λήψη των 60.000.000 € με τα οποία θα επισκευάσει βλάβες του οδικού δικτύου, με την χρηματοδότηση να αφορά τμήματα του δικτύου στους νομούς Ροδόπης και Έβρου και συγκεκριμένα το δίκτυο Ιάσμου - Μέστης και Αλεξανδρούπολης – Αρδανίου. Την είδηση έδωσε από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της εταιρίας Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να συν-ανακοινώσει με τον δήμαρχο της πόλης ένα έργο που αφορά τον εκεί δήμο. Στο θέμα του δρόμου όμως, που ανέδειξε πρόσφατα σε ρεπορτάζ του ο "Χ", ο κος Αντωνούδης αναφέρθηκε κατόπιν σχετικής ερώτησης παραδεχόμενος εμμέσως ότι η εικόνα της Εγνατίας σε αμφότερους του νομούς δεν είναι καλή. 

Σημείωσε μάλιστα ότι τα έργα θα προχωρήσουν γρήγορα μετά την έγκριση της χρηματοδότησης γιατί θα γίνουν "με εργολαβίες που έχουμε ήδη προετοιμάσει", όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Αυξάνονται και πληθύνονται τα διόδια
Οι χρήστες της Εγνατίας οδού γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα που πληρώνουν στα διόδια της Μέστης και του Ιάσμου δεν "πιάνουν τόπο", αφού το οδόστρωμα παρουσιάζει μία εικόνα που χαρακτηρίζεται από ντροπιαστική έως επικίνδυνη. 

Ο "Χ" σε σχετικό δημοσίευμα την 13η Φεβρουαρίου μετά από αυτοψία σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου είχε περιγράψει εκτενώς την κατάσταση. Συγκεκριμένα ανατολική και δυτική είσοδος/έξοδος Κομοτηνής έχουν φθαρμένο οδόστρωμα και πολλά προβληματικά σημεία, ενώ η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη στο κυρίως οδικό άξονα της Εγνατίας. Πολλά τα προβληματικά σημεία από την δυτική είσοδο Κομοτηνής μέχρι και τον Ίασμο. Η κατάσταση είναι τραγική στην γέφυρα Κομψάτου. 

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και προς Σάπες. Υπενθυμίζουμε, μάλιστα, ότι ενώ μέχρι τον Ίασμο τουλάχιστον δεν υπάρχουν διόδια, για να πάει κανείς Σάπες μέσω της Εγνατίας από Κομοτηνή, καλείται να πληρώσει τα νέα διόδια της Μέστης. Όμως, διάφορα σημεία είναι φθαρμένα και ιδίως προβληματικός είναι ο κόμβος εισόδου/εξόδου προς Σάπες. 

Αντίστοιχη είναι η εικόνα του οδοστρώματος της Εγνατίας οδού σε πολλά σημεία και στον Έβρο και είναι πλέον θέμα χρόνου για τους Εβρίτες να "φορέσουν τα παπούτσια" των Ροδοπαίων, αφού θα ζουν και αυτοί σε έναν νομό με δύο σταθμούς διοδίων, αν δεχτούμε ότι ο Έβρος και η Ροδόπη "μοιράζονται" τον σταθμό της Μέστης. 

Δεν τα θέλουν, αλλά θα τα κάνουν τα διόδια στο Αρδάνιο Έβρου
Ο κος Αντωνούδης δήλωσε ότι στους επόμενους μήνες ξεκινά η κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Αρδάνιο του Έβρου και αυτό είναι κάτι που "ούτε η εταιρία, ούτε το υπουργείο επιθυμούν, αλλά αποτελεί δέσμευση έναντι των θεσμών και των δανειστών, οπότε θα γίνει". Ο σταθμός υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος μέσα στο 2019 και εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει απευθείας με αναλογικό σύστημα, αφού η Εγνατία Οδός Α.Ε. παράλληλα με όλα τα άλλα εργάζεται και  για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος χρέωσης σε όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, υπολογίζοντας ότι αυτό θα αρχίσει περίπου τον Αύγουστο. 

Μαζί και με τα διόδια του Αρδανίου, η Θράκη πλέον θα διαθέτει τρεις σταθμούς διοδίων στη γεωγραφική της επικράτεια.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr