Νέα παράταση στο παρά πέντε για το Κτηματολόγιο | xronos.gr
ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Νέα παράταση στο παρά πέντε για το Κτηματολόγιο

14/09/19 - 10:00

Μετατέθηκε στα τέλη Οκτωβρίου ’19 η καταληκτική ημερομηνία, για το υπό κτηματογράφηση υπόλοιπο ν. Ροδόπης

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, δόθηκαν παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 16 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται: Μεταξύ πολλών, στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Θάσου και Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Θυμίζουμε ότι το Κτηματολόγιο αφορά το υπόλοιπο του νομού Ροδόπης, δηλαδή συμπεριλαμβάνει ακόμη μεγάλες εκτάσεις στις κάτωθι περιοχές (και τα γύρω χωριά): Άγιοι Θεόδωροι, Αμαξάδες, Αμάραντα, Αμβροσία, Άρατος, Αρίσβη, Αρριανά, Ασώματοι, Γρατινή, Θρυλόριο, Ίασμος, Ίμερος, Κάλχας, Καρυδιά, Κέχρος, Κόσμιο, Κρωβύλη, Λοφάριο, Μαρώνεια, Μίρανα, Νέα Καλλίστη, Νέα Σάντα, Νέο Σιδηροχώρι, Ξυλαγανή, Οργάνη, Πάνδροσος, Πελαγία, Πολύανθος, Προσκυνητές, Σάλπη, Σάπες, Στρύμη, Σώστης, Φανάρι, Φιλύρα.

Κατ’ αυτό τον τρόπο έγινε αποδεκτό (εν μέρει όμως γιατί ζητούσαν τρίμηνη παράταση κι όχι ενάμιση μήνα) το αίτημα που είχαν εκφράσει – κι είχε αναδειχθεί στον χθεσινό «Χ» - το παράρτημα Θράκης του ΤΕΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης.

Επίσης, δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως την 31 Οκτωβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται: Μεταξύ πολλών, στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ροή των αιτήσεων στο ν. Ροδόπης είναι καλύτερη σε σχέση με άλλους νομούς, εν πολλοίς χάρη στην συχνή ενημέρωση επί του θέματος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η διαδικασία προχωράει με μεγάλη ταχύτητα ούτε με υψηλούς δείκτες ολοκλήρωσης, καθώς είναι συνήθης πρακτική του Έλληνα να περιμένει την τελευταία στιγμή παράταση.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr