Προεκλογικός αέρας στην εβρίτικη διοργάνωση | xronos.gr
23Η ΠΑΝΕΒΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΕΡΩΝ

Προεκλογικός αέρας στην εβρίτικη διοργάνωση

15/09/18 - 10:00
234325647-63.jpg

Οι πρώτες σειρές κατελήφθησαν από νωρίς από πολιτικούς όλων των βαθμίδων όμως οι γνωρίζοντες και έχοντες μία σχετική παρατηρικότητα  μπορούσαν εύκολα να διακρίνουν τους επίδοξους υποψήφιους

Με έντονη την οσμή εκλογών στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εγκαινιάστηκε στις Φέρες του Έβρου η 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση. Οι πρώτες σειρές κατελήφθησαν από νωρίς από πολιτικούς όλων των βαθμίδων όμως οι γνωρίζοντας και έχοντες μία σχετική παρατηρικότητα μπορούσαν εύκολα να διακρίνουν τους επίδοξους υποψήφιους που μάλλον πρόβαραν τις θέσεις τους για του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Έκθεση φέτος φιλοξενεί 60 εκθέτες, ήτοι 10 περισσότερους από πέρυσι και όπως κάθε χρόνο είναι χωρισμένη σε τρία μέρη: Στο τμήμα όπου βρίσκει κανείς είδη λιανικού εμπορίου (εσώρουχα, φόρμες, μικροπράγματα κλπ), στο τμήμα με την έκθεση βαρέων και αγροτικών οχημάτων (τρακτέρ, αγροτικά εργαλεία κλπ) και στο "κλειστό" τμήμα, όπου φιλοξενούνται τοπικοί παραγωγοί εκθέτοντας τοπικά προϊόντα (λουκούμι Φερών, τυροκομικά, σπόρους κ.α).  Εξήντα εκθέτες, αρκετός κόσμος και «προεκλογική» διάθεση συνέθεσαν το σκηνικό των εγκαινίων στην 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, που άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου.

Ετοιμάζεται "κλειστό" εκθεσιακό κέντρο στις Φέρες
Στις "ειδήσεις" των ομιλιών που προηγήθηκαν της κορδέλας συγκαταλέγεται η δήλωση του αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανέγερση κλειστού εκθεσιακού κέντρου, που θα έχει μάλιστα και το όνομα "Βήρειο Εκθεσιακό Κέντρο". Το Κέντρο αυτό θα καταλαμβάνει έκταση 1200 τ.μ. και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές μελέτες ενώ πέρα από την Έκθεση θα στεγάζει και άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

Σώζονται οι βαμβακοπαραγωγοί του Έβρου
«Οι επιδοτήσεις χάλασαν τους Έλληνες», είπε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, στο μήνυμά του μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής των εγκαινίων και κάλεσε όλους να επιδείξουν «ομοψυχία» στην επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας που πρέπει να συντελεστεί εκ των ενόντων. Απευθυνόμενος στους πολιτικούς, ο κος Άνθιμος τους κάλεσε να «πάρουν από το χέρι τους παραγωγούς» και να τους βοηθήσουν στην προώθηση των προϊόντων και της δουλειάς τους εν γένει.

Πάντως η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά "πήρε από το χέρι" τους βαμβακοπαραγωγούς και βοήθησε με κάποιον τρόπο στην φετινή ζημία που έχουν υποστεί από το "πράσινο σκουλήκι". Όπως είπε η βουλευτής, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι δεν θα εξαιρέσει τους Εβρίτες παραγωγούς από την συνδεδεμένη και αυτό είναι το σημαντικό. Τόσο η ίδια, όσο και ο ομογάλακτος συνάδελφος της Δημήτρης Ρίζος αναφέρθηκαν στη νέα αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που σχεδιάστηκε μετά την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο και ανακοινώθηκε στην ΔΕΘ.

«Χώρος για συγκρούσεις δεν υπάρχει» είπε από το πόντιουμ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, υιοθετώντας τα λεγόμενα Άνθιμου περί ενότητας και ομοψυχίας και κάνοντας σαφές από την αρχή ότι η ομιλία του θα κατέληγε στο θέμα των ημερών υπό τον τίτλο «Σφαγείο Φερών». «Βεβαίως κάνουμε λάθη, αφού δουλεύουμε σκληρά», παραδέχτηκε ο κος Λαμπάκης και καταλήγοντας στο αναμενόμενο ανέφερε για άλλη μία φορά εν συντομία το ιστορικό της καθυστέρησης για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του. Επανέλαβε δηλαδή, τα περί τευχών δημοπράτησης που εκδόθηκαν με έναν χρόνο καθυστέρηση από το υπουργείο Υποδομών και είπε για άλλη μία φορά ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο διάστημα από 20/10 έως 10/11 και μετά θα γίνει η δημοπρασία – πιθανότατα εντός του 2018.

Το Σφαγείο αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Κώστας Δουνάκης εκπροσωπώντας για πρώτη φορά στην Έκθεση, τον κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, του οποίου προεδρεύει. Σημείωσε ο κος Δουνάκης ότι η επόμενη αναφορά που θα γίνει στο Σφαγείο, θα πρέπει πλέον να γίνει με δεδομένα και όχι με ευχολόγια.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς περιστράφηκε γύρω από την αντιπλημμυρική θωράκιση των Φερών, που αποτελεί έμμεσο έργο ενίσχυσης της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής που είναι μία από τις περισσότερες πληγείσες από τις πλημμύρες του Έβρου διαχρονικά.

Με το πέρας των ομιλιών κόπηκε η κορδέλα της Έκθεσης στο δημοτικό Αμφιθέατρο και εν συνεχεία ακολούθησε ξενάγηση στον στεγασμένο αλλά και στον ανοιχτό χώρο όπου οι εκθέτες έχουν αναρτήσει τα περίπτερα τους.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr