Τον "Γευστικό Τουρισμό" προωθεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ροδόπης | xronos.gr
ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Τον "Γευστικό Τουρισμό" προωθεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ροδόπης

21/02/19 - 10:00

Συνεργασία με εταίρους σε Κύπρο και Ισπανία 

Ο τουρισμός σήμερα είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν. Πρόκειται για μια ολιστική εμπειρία επικεντρωμένη όλο και περισσότερο γύρω από τις γεύσεις, καθώς είναι οι φορείς των μηνυμάτων από το παρελθόν, το παρόν και ακόμη και το μέλλον ενός τόπου.

Οι γεύσεις αποκαλύπτουν την ιστορία, τις επιρροές και την κουλτούρα ενός τόπου. Μπορούν να πουν περισσότερα από τα βιβλία σε μια μπουκιά. Αυτό καθιστά τη γαστρονομία την καρδιά μιας νέας προσέγγισης στον τομέα του τουρισμού και αυξάνει τις ανάγκες για εκπαίδευση και συνεχή μάθηση για όσους ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα ή ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

Χάρη στην υποστήριξη του προγράμματος Erasmus + και του εγκεκριμένου έργου Medflavors (δράση KA2 –Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση)” Creating gastronomy experiences for the designation of the Mediterranean nutrition value and the development of a tourism thematic network“, 30 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης από την Ελλάδα και την Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους εκπαιδευόμενοι  για μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Centro Superior De Hosteleria στη Βαλένθια. Ο επικεφαλής εταίρος της σύμπραξης είναι το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης  και ο Κύπριος εταίρος  είναι η RegioCop LTD.

Εκτός από την απλή εκμάθηση των μυστικών της  Paella και του Horchata και την γευστική δοκιμή των περίφημων ισπανικών κρασιών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επαγγελματίες από την περιοχή για να ανταλλάξουν ιδέες, να εμπνευστούν από την εμπειρία τους και να δημιουργήσουν δίκτυα και συνεργασίες σε τρεις χώρες. 

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαλένθια για να δημιουργήσουν περαιτέρω επαφές με τους τοπικούς επιχειρηματίες στον τομέα της γαστρονομίας.   
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr