Απ. Ιωάννου: «Η τοπική κοινωνία της Θράκης έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις εταιρίες χρυσού» | xronos.gr
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Απ. Ιωάννου: «Η τοπική κοινωνία της Θράκης έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις εταιρίες χρυσού»

12/09/19 - 10:00

Ο επικεφαλής μάλιστα ζητάει από όλους, ιδίως τους «γαλάζιους» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, να πάρουν δημόσια θέση κατά των εξορύξεων

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Δήμου Μαρωνείας – Σαπών Απόστολος Ιωάννου πήρε κι αυτός δημόσια και ρητή θέση κατά των εξορύξεων χρυσού στην ευρύτερη περιοχή των Σαπών. Συγκεκριμένα, στον απόηχο όσων ακούστηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη από τις Σάπες αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, ο Απόστολος Ιωάννου ξεκαθάρισε:

«Η τοπική κοινωνία της Θράκης με πρωταγωνιστές τους κατοίκους του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, έχει επανειλημμένα, διαχρονικά και κατηγορηματικά εκφράσει την σθεναρή αντίθεσή της στα σχέδια των εταιρειών χρυσού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πρόσφατες εκλογές». Μάλιστα, ο κος Ιωάννου δεν μένει εκεί, καθώς ζητάει από τους «γαλάζιους» της Βουλής και της περιφέρειας, να πάρουν ρητή θέση κατά των εξορύξεων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής «η τοπική κοινωνία οφείλει να καταδείξει την αστοχία της πρόσφατης πρωθυπουργικής αναφοράς για διευκόλυνση των επενδύσεων χρυσού στη Θράκη. 

Καλούμε τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαλικίδη, τους βουλευτές της Θράκης και ειδικά αυτούς της Ν.Δ., όλους τους δημάρχους της Θράκης και κάθε άλλο τοπικό φορέα, να ενημερώσουν άμεσα, με σαφήνεια και με την απαραίτητη κατηγορηματικότητα την κυβέρνηση, για την πάγια αντίθεσή μας στις εξορύξεις χρυσού. 

Η παράταξή μας είναι έτοιμη να αθροίσει τις δυνάμεις της με όλους εκείνους που αντιστέκονται σε καταστροφικές επιλογές για τον τόπο μας»

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr