Αύξηση κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης ζητά το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης | xronos.gr
ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΜΘ!

Αύξηση κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης ζητά το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης

16/01/20 - 10:00
2342342354-18.jpg

Ούτε 30εκ ευρώ από τα συνολικά 130 που ζητήθηκαν δεν έρχονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Κώστα Μπαγινέτα, απέστειλε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Θράκης, με το οποίο κάνει γνωστή μία αδικία εις βάρος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Με την υπ' αριθ. 13849/14-12-2017 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 4.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (Σχέδια Βελτίωσης) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις, συνολικού ύψους περί τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Η τελική έγκρισή σας, κατανέμει στην Περιφέρεια περί τα 29 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ικανοποιείται περίπου το ένα πέμπτο των αιτούμενων επενδύσεων», γίνεται γνωστό από τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Τριαντάφυλλο Παπαδάκη.

Σύμφωνα με το παράρτημα Θράκης «η αγροτική παραγωγή στην Περιφέρειά μας αποτελεί το σημαντικότερο ποσοστό του τοπικά παραγομένου ΑΕΠ, από ότι σε άλλες Περιφέρειες. Η σημαντικότητα αυτή καθιστά την αγροτική παραγωγή ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής στην μετά την οικονομική κρίση εποχή». Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το ηλικιακό εύρος των αιτούντων: «Σημαντικός αριθμός των αιτούντων την ένταξή τους στα Σχέδια Βελτίωσης είναι αγρότες νεαρής ηλικίας (<40), που πρέπει να στηριχθούν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Οι επενδύσεις από την νεολαία για την νεολαία είναι που θα συγκρατήσουν τον κόσμο στην ύπαιθρο και θα ανασχέσουν την φυγή του προς το εξωτερικό». Για τους παραπάνω λόγους το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης ζητάει από το ΥΠΑΑΤ την αύξηση –«σημαντικά» όπως αναφέρεται στην επιστολή- των κατανεμημένων ποσών, προς ικανοποίησης σαφώς μεγαλύτερου ποσοστού αιτημάτων. Στην κατακλείδα της επιστολής, γίνεται η εξής υπενθύμιση προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ: «Η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας η Θράκη, γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια της ελευθερίας της και διεκδικεί τα δίκαιά της».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr