Δ. Χαρίτου: «Να δώσει η κυβέρνηση παράταση στο Κτηματολόγιο» | xronos.gr
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΕΕ, ΔΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δ. Χαρίτου: «Να δώσει η κυβέρνηση παράταση στο Κτηματολόγιο»

23/10/19 - 10:00
34325436-60_0.jpg

Συνάντηση και με τους απόστρατους ν. Ροδόπης είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε στο γραφείο του με τους προέδρους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης Χρήστο Τερζίδη, του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Ιωάννα Χατζηαντωνίου και του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρη Λουρίκα.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι η εκπνοή της προθεσμίας κτηματογράφησης σε 35 δημοτικές και τοπικές κοινότητες (συνολικά 162 οικισμοί), στις 31 Οκτωβρίου 2019 και η λήξη της κτηματογράφησης σε περιοχές, όπως Μέση, Αίγειρος και Μεσσούνη, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό κατάθεσης δικαιολογητικών στο Κτηματολόγιο, εγείρει σοβαρά προβλήματα για τους πολίτες στην αναγνώριση της ακίνητης περιουσίας τους.

Οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο νομό αναφορικά με την ιδιοκτησία, όπως κληρονομικά, έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας, επιβάλλουν την ανάγκη να δοθεί άμεσα παράταση. 

Στην συνάντηση επισημάνθηκε ότι το αίτημα έχει κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος έχει και την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ ο βουλευτής έκανε γνωστό ότι θα παρακολουθεί την πορεία του ζητήματος και θα παρέμβει στην κατεύθυνση να δοθεί λύση.

Τετ – α – τετ με τους απόστρατους
Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης «Η Αγία Ειρήνη». Επεσήμανε – πάντα σύμφωνα με τον ίδιο – ότι η προηγούμενη κυβέρνηση σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον διασφάλισε τις συντάξεις του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας και τους έκανε γνωστό ότι θα υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα από το υπόμνημα που του κατέθεσαν.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr