Έδρα στη Ροδόπη θέλει το Κίνημα Αλλαγής | xronos.gr
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Έδρα στη Ροδόπη θέλει το Κίνημα Αλλαγής

28/06/19 - 10:00

Με βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ η παρουσίαση των πέντε υποψηφίων: Γιώργος Μανανάς, Κυριακή Γολγάκη, Ιλχάν Αχμέτ, Σιπέλ Οσμάν Ογλού, Αλέξανδρος Τσιτηρίδης

Με βασική στοχοθεσία να εξασφαλίσει μία από τις τρεις βουλευτικές έδρες στη Ροδόπη και πανελλαδικά να είναι η τρίτη δύναμη στην χώρα, προχωράει η προεκλογική εκστρατεία του Κινήματος Αλλαγής στο ν. Ροδόπης. Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Ορφέας», παρουσιάστηκαν οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές ν. Ροδόπης. Παρά την όλο παρασκήνιο αποχώρηση της Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού από το ψηφοδέλτιο και την προσχώρηση στο ψηφοδέλτιο της Σιπέλ Οσμάν Ογλού, το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει υψηλά ποσοστά στο ν. Ροδόπης.

«Αντίβαρο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Το πάνελ των υποψηφίων συντόνισε ο Παύλος Δαμιανίδης γνωστοποιώντας τα εξής: «Ζητάμε από τους συμπολίτες μας μία ισχυρή εντολή, για να φέρουμε στην περιοχή και στην χώρα μας τις προοδευτικές λύσεις που έχουμε ανάγκη». Ενημέρωσε ότι στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι «να επιστρέψει η λογική στην χώρα» και πως υπάρχει ρεαλιστικό «σχέδιο – Ελλάδα» το οποίο έχει γνωστοποιήσει το κόμμα «με 12 άμεσες δεσμεύσεις». Ζήτησε «ισχυρή εντολή», ώστε το ΚΙΝΑΛ να είναι η τρίτη – και προσεχώς δεύτερη – δύναμη στην χώρα, προκειμένου να αποτελέσει «αντίβαρο από τη μία σε μία ανεξέλεγκτη δεξιά και από την άλλη σε έναν ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ μία «σοβαρή, υπεύθυνη φωνή, εγγύηση σταθερότητας για την χώρα».

Βολές Ιλχάν Αχμέτ προς Ν.Δ.
Με βολές κατά των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κατραντζή Μουσταφά, ο Ιλχάν Αχμέτ κατηγόρησε τον μεν πρώτο ότι «η Ροδόπη δεν είναι ορφανή» και πως αυτές οι δηλώσεις μειώνουν όσους εκπροσωπούν το νομό, στο δε δεύτερο ότι «με κατηγορεί ότι όλες οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μου είναι κενού περιεχομένου και απλώς θόρυβος. Εμείς με 200 και πλέον ερωτήσεις μεταφέραμε την φωνή της τοπικής κοινωνίας στη βουλή – σε κάποιες ερωτήσεις είχαμε επιτυχίες, σε άλλες δε λάβαμε απάντηση». Όσον αφορά στην αποχώρηση της Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού από το ψηφοδέλτιο, με μία ανακοίνωση που ‘φωτογράφιζε’ τον Ιλχάν Αχμέτ, απάντησε ότι την σέβεται και η απόφασή της «είναι καθαρά προσωπική – δεν γνωρίζω το λόγο».

Παρούσα για όλους δηλώνει η Κ. Γολγάκη
Η Κυριακή (Κική) Γολγάκη θέλει να εκφράσει τη νεολαία και όλους τους κατοίκους και πιστεύει στο κόμμα που έχει «όραμα, τόλμη, άποψη, αρχές και αξίες», πάντα σύμφωνα με την ίδια. «Υπόσχομαι ότι θα είμαι παρούσα για να εκφράσω τα θέλω των συντοπιτών μου στη Ροδόπη», είπε και κάλεσε τους Ροδοπίτες σε ανοιχτό διάλογο γύρω από τα προβλήματά τους.

«Ανάχωμα το ΚΙΝΑΛ» λέει ο Γ. Μανανάς
«Δίνω όλες μου τις δυνάμεις από το πρωί ως το βράδυ, γυρνώντας σε όλο το νομό και μιλώντας με τους συμπολίτες μου, για τα πιστεύω για τα οποία αγωνιζόμαστε». 

Σε αυτή του την δήλωση συνοψίζεται η προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Μανανά, ο οποίος θέλει να δει το Κίνημα Αλλαγής να βγάζει μία έδρα στη Ροδόπη, ώστε «να είμαστε ανάχωμα στα δύο κόμματα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», καθώς, όπως είπε, «η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, που τον νοιάζουν τα προβλήματά του». Για όσους πολιτεύονται ασκώντας κριτική στο ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, δήλωσε με νόημα «ας φροντίζουν κάποιοι να είναι κατ’ αρχήν στη Ροδόπη και μετά ας κάνουν κριτική στο ΚΙΝΑΛ και τους συντρόφους μας».

Σιπέλ Οσμάν Ογλού: «Γνωρίζω τα προβλήματα»
Πως γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας της Ροδόπης, ισχυρίστηκε η Οσμάν Ογλού Σιπέλ. Συστήθηκε ως μία εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος, μέλος της μειονότητας, γνωστοποιώντας ότι διδάσκει τουρκικά στο ΔΠΘ και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας διερμηνέας μεταφράστρια. 

«Θα δώσουμε τον αγώνα που πρέπει, για να έχουμε μία έδρα ως ΚΙΝΑΛ στο νομό. Έχουμε θέληση και όρεξη για δουλειά, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες της κοινωνίας μας», είπε.

Δουλειές για τους νέους θέλει ο Αλ. Τσιτηρίδης
Με καταγωγή από το Θρυλόριο, ο Αλέξανδρος Τσιτηρίδης θέλει να δει να δημιουργούνται «δουλειές για τη νεολαία της Ροδόπης», και υπογραμμίζει «πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή φωνή, για να ταρακουνηθούν στην Αθήνα και να κάνουν κάτι». 

Όσο για τον ίδιο «είμαι καινούργιος στην πολιτική», είπε, αλλά «θα δώσουμε έναν καλό αγώνα, για να πάει καλά το κόμμα».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr