Ένας άνθρωπος των Βρυξελλών διεκδικεί μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | xronos.gr
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ

Ένας άνθρωπος των Βρυξελλών διεκδικεί μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

21/05/19 - 10:00
234235-29_13.jpg

Με σύνθημα "με δύναμη από την Θράκη στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές" πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Κομοτηνή

Ένας φίλος της Θράκης και ένας άνθρωπος των Βρυξελλών είναι ο Γιώργος Κρεμλής.  Σήμερα είναι διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) και έχει εξουσιοδοτηθεί να προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Παράλληλα, είναι πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, ενώ πρόσφατα διορίστηκε μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD). Ανέλαβε καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1.1.1981. 

Στην τελευταία θέση του ως επικεφαλής Διοικητικής Μονάδας, ήταν υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, την περιβαλλοντική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και την εφαρμογή των οδηγιών EIA/SEA (ΜΠΕ και ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα, είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Με σύνθημα "με δύναμη από την Θράκη στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές" πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη στην Κομοτηνή. Τον κο Κρεμλή καλωσόρισε στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μίλησε σε ένα κοινό φίλων με τους οποίους έχει καλλιεργήσει διαπροσωπικές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Άλλωστε επισκέπτεται την Κομοτηνή τακτικά, έχοντας αναπτύξει σχέσεις φιλίας με τους ανθρώπους του πολιτιστικού συλλόγου Ακρίτες Αμβροσίας. 

Είναι γνώστης του ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως λιγότερο ανεπτυγμένη Περιφέρεια αντιμετωπίζει προβλήματα, μαζί με την Ήπειρο, σε σχέση με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Όμως τονίζει για την περιοχή μας "η Περιφέρεια σας εξελίσσεται σε έναν πολύ σημαντικό ενεργειακό κόμβο, με τον TAP και τον IGB, αλλά και τον σταθμό υγροποιημένου αερίου LNG. 

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά για την περιοχή και όλα αυτά είναι θέμα διαπραγμάτευσης στρατηγικής. Πρέπει να γίνει ένα σχέδιο κυκλικής οικονομίας όσο και ένα ενεργειακό στρατηγικό σχέδιο που θα καταγράψει όλες τις υποδομές και θα προβλέψει αντισταθμιστικά για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ".

Οι επικείμενες ευρωεκλογές, κατά τον κο Κρεμλή, προσλαμβάνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. "Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που οι Ευρωεκλογές θέλουν να στείλουν, ότι και ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έχει κλείσει και ότι επείγει η προκήρυξη εθνικών εκλογών".

Αναδεικνύει ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζονται στην καθημερινή μας ζωή, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες ένιωσαν την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα μνημόνια και τους θεσμούς. Παραθέτει το παράδειγμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και της συνθήκης Σένγκεν, την έλλειψη θεώρησης βίζα, το ενιαίο νόμισμα και φυσικά τα κονδύλια, που όπως λέει ο κος Κρεμλής "είναι πολλά δισεκατομμύρια από τα οποία έχει επωφεληθεί η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια".

Σημαντικό κατά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή είναι να "προβάλλουμε τα θετικά της Ευρώπης και όχι να εστιάζουμε μόνο σε κάποιες αρνητικές πτυχές της. 
Για παράδειγμα η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την μετανάστευση και χρεώθηκε το πρόβλημα της μετανάστευσης με την δυσαρέσκεια που δημιουργείται σε κάποια κράτη μέλη. Το ίδιο και με την ζώνη του ευρώ που δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μία κρίση όπως την ελληνική". 

Για την δική του υποψηφιότητα ως ευρωβουλευτής δηλώνει πως "μπορώ άμεσα να δραστηριοποιηθώ στην Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να είμαι παραγωγικός από την πρώτη μέρα. Και φυσικά να αξιοποιήσω την εμπειρία και τις διασυνδέσεις μου". 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. περιοδεύει ανά την Ελλάδα ζητώντας από τους πολίτες να ψηφίσουν στις κάλπες της 26ης Μαΐου "όχι μόνον όσους γνωρίζετε αλλά κι εκείνους που γνωρίζουν". 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr