Ενημέρωση για τους επαναπατρισθέντες φοιτητές της μειονότητας, έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης | xronos.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ – ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Ενημέρωση για τους επαναπατρισθέντες φοιτητές της μειονότητας, έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης

30/03/20 - 12:41
ilhan_ahmet_2.jpg

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με δήλωσή του θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις

Ενημέρωση για τους επαναπατρισθέντες μουσουλμάνους φοιτητές από την Τουρκία έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Η δήλωσή του:

«Επικοινώνησα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά προκειμένου να λάβω ενημέρωση ειδικά για το θέμα των εισερχομένων φοιτητών στην Θράκη και την καραντίνα στην οποία έχουν ήδη μπει, φιλοξενούμενοι σε ξενοδοχεία των τριών πόλεων, σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Ο κος Χαρδαλιάς με διαβεβαίωσε ότι εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το υπάρχον πρωτόκολλο που ισχύει για όλη την χώρα και μού τόνισε ότι η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Από την πλευρά μου τόνισα προς τον υφυπουργό την ανάγκη να εφαρμοστεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο κατά γράμμα και στην Θράκη προκειμένου οι γονείς και οι φοιτητές να γνωρίζουν τις επόμενες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να μην επικρατήσει σύγχυση και αναστάτωση σχετικά με τον χρόνο επανόδου των ανθρώπων αυτών στα σπίτια τους. Να είστε βέβαιοι ότι παρακολουθώ στενά όλες τις ενέργειες που γίνονται και βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και την κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να περιορίσουμε την ταλαιπωρία των επαναπατριζομένων.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι προέχει η υγεία όλων μας και του κοινωνικού συνόλου και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επιδεικνύουμε υπομονή, υπευθυνότητα και να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Μένουμε σπίτι, παραμένουμε ασφαλείς».

Βίντεο:

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr