Ευρ. Στυλιανίδης: Η υγεινομική κρίση έχει τρεις άξονες διαχείρισης | xronos.gr
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΠΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Ευρ. Στυλιανίδης: Η υγεινομική κρίση έχει τρεις άξονες διαχείρισης

29/03/20 - 17:07

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, αλλά με μεθοδικότητα

Σε τρεις άξονες διαρθρώνεται κατά την εκτίμηση του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: «ο πρώτος είναι ο υγειονομικός, ο δεύτερος της οικονομικής συντήρησης και ο τρίτος είναι η συγκράτηση δυνάμεων για να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία όταν έρθει η στιγμή» δηλώνει ο βουλευτής μέσα από τη συχνότητα του ραδιο Χρόνος 87.5fm.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το υγειονομικό υλικό ανά την Ελλάδα, όπως και με το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, ο κος Στυλιανίδης εξηγεί ότι υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και γίνεται ανάλογη διαχείριση: «Είναι καταγεγραμμένο όλο το υλικό στην Ελλάδα και διανέμεται με βάση τις ανάγκες. Είμαι σε επικοινωνία με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Κομοτηνής και το βασικό που έχω ζητήσει είναι να αυξηθεί το προσωπικό αξιοποιώντας και αυτούς που υπηρετούσαν στα αγροτικά ιατρεία τους ειδικεύομενους και τους έκτακτους. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πάει αρκετά καλά. Τουλάχιστον είμαστε αρκετά καλύτερα από όλα τα κράτη» λέει ο βουλευτής και συμπληρώνει ότι και ο ίδιος έχει κάνει επαφές με Κίνα και Γερμανία για την προμήθεια υλικού που είναι απαραίτητο.

Η καλύτερη πρόληψη είναι η απομόνωση

Σε ό,τι έχει να κάνει  με τη μεγάλη εικόνα, ο κος Στυλιανίδης εξηγεί ότι πρέπει τα βήματα προς την επόμενη ημέρα να είναι σταθερά και μεθοδικά. Πριν και πάνω από όλα, λέει ο βουλευτής, πρέπει όταν θα γίνει προσπάθεια επανεκκίνσης της οικονομίας όσοι ξαναβγούν στην παραγωγή να ελέγχονται με τεστ, τα οποία έχουν ήδη παραγγελθεί. «Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει μετρήσει τις οικονομικές της δαπάνες και έχει ανέπαφο το μαξιλάρι των 37 δις. Και δεν πρέπει να το ξοδέψει με μιας. Θα πρεπει σταδιακά και βήμα βήμα να ενισχύει τις επιχειρήσεις που ακόμη κρατιούνται» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κος Στυλιανίδης παρακολουθεί και την επιτήρηση της καραντίνας στην οποία έχουν τεθεί οι επαναπατρισθέντες του νομού Ροδόπης (είτε από την Ευρωπη, είτε από την Τουρκία) και μετέφερε στον αέρα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ότι αυτή γίνεται πολύ επισταμένα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr